неділя, 07 травня 2023 13:46

Спецтема: Війна Росії проти України

"Вагнерівці" нібито отримають необхідну зброю і не будуть відступати з Бахмута – Пригожин

"Вагнерівці" нібито отримають необхідну зброю і не будуть відступати з Бахмута – Пригожин
Раніше Євген Пригожин грозився покинути Бахмут і передати позиції "вагнерівців" кадровим російським військовим. Фото: скріншот з відео

Власник російської приватної військової компанії "Вагнера" Євген Пригожин повідомив, що його бойовики мають отримати боєприпаси від міноборони РФ для продовження бойових дій у Бахмуті на Донеччині.

Раніше він грозився відійти з міста і передати позиції "вагнерівців" кадровим російським військовим. Нову заяву Пригожина поширили пропагандистські ЗМІ РФ 7 травня, передає Gazeta.ua.

За словами Пригожина, командувач повітряно-космічних сил РФ Сергій Суровікін займатиметься переговорами з міноборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пригожин каже, що РФ і не планувала "брати" Бахмут

Раніше росЗМІ повідомили про призначення Суровікіна координатором між МО РФ та ПВК "Вагнера".

"Нам обіцяють дати боєприпаси та озброєння стільки, скільки нам потрібно для продовження подальших дій. Нам клянуться, що на фланзі все виставлять, що необхідно для того, щоб нас не підрізав противник. Нам говорять про те, що ми можемо діяти у Бахмуті так, як вважаємо за потрібне. І нам дають Суровікіна як людину, яка прийматиме всі рішення в рамках бойових дій ПВК "Вагнера" та взаємодії з міноборони", – заявив Пригожин.

5 травня Євген Пригожин у листі до керівництва міноборони РФ заявив, що виведе "вагнерівців" з Бахмута з 10 травня.

4 травня Пригожин опублікував відео, в якому показав ряди трупів "вагнерівців". Він обматюкав начальника російського генштабу Валерія Герасимова і міністра оборони Сергія Шойгу за відсутність снарядів у своїх бійців. "Де, с*ка, боєприпаси?", – запитав на відео ватажок "вагнерівців".

Між ПВК "Вагнера" і міноборони Росії вже давно існує напруга. Пригожин скаржиться на "снарядний голод" і нібито заздрість до його успіхів на фронті. "Вагнерівці" ж стали головною штурмовою силою РФ протягом останніх місяців. За даними української сторони, вони несуть "величезні" втрати.

Зараз ви читаєте новину «"Вагнерівці" нібито отримають необхідну зброю і не будуть відступати з Бахмута – Пригожин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі