четвер, 16 квітня 2020 11:05

Україна та ДНР обмінялися полоненими
7

Біля окупованої Горлівки Донецької області відбувся обмін утримуваними особами між Україною і підтримуваною Росією так званою ДНР.

Про це пише українська омбудменка Людмила Денісова на своєму Telegram-каналі.

Обмін проходив біля КПВВ "Майорськ" під наглядом спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Серед звільнених – військовослужбовець ЗСУ Віктор Шайдов, який потрапив у полон та незаконно утримувався терористами, підтримуваними Росією, на тимчасово окупованій території Донецької області з 2019 року.

Обмін полоненими між Україною та "ДНР"
Фото: Facebook/Офіс президента України
Обмін полоненими між Україною та "ДНР"
Обмін полоненими між Україною та "ДНР"
Обмін полоненими між Україною та "ДНР"
Обмін полоненими між Україною та "ДНР"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розпочався обмін полоненими

Як заявили представники підтримуваної Росією псевдореспубліки, вони передали українській владі 9 осіб, 10 – отримали. За повідомленням окупаційної влади, вони повинні були забрати 11 осіб, проте один з утримуваних в Україні відмовився.

Усього в рамках обміну з так званих ЛНР і ДНР проросійські сепаратисти мають повернути в Україну 19 осіб, повідомили в Офісі президента України.

Це перший обмін полоненими нинішнього року.

Українці, які повернуться з полону ЛДНР на підконтрольну уряду територію, 14 днів перебуватимуть на обсервації, у цей час вони не зможуть бачитися з рідними та близькими.

Зараз ви читаєте новину «Україна та ДНР обмінялися полоненими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі