середа, 15 квітня 2020 18:23

Звільнені з полону 2 тижні пробудуть на обсервації

Звільнені з полону 2 тижні пробудуть на обсервації
Полонені 2 тижні не зможуть побачити рідних. Фото: ОП

Українці, які повернуться з полону ЛДНР на підконтрольну уряду територію, 14 днів перебуватимуть на обсервації, у цей час вони не зможуть бачитись з рідними і близькими.

"Лікарі вже готові, вони проведуть тестування, і огляд стосуватиметься не тільки підозри на коронавірус, а взагалі стану здоров'я", - пояснив міністр з питань реінтеграції окупованих територій Олексій Резніков "Громадському".

Обсервацію вони проводитимуть на території області, що межує з лінією зіткнення. Це Луганщина або Донеччина.

"Не буде потреби везти їх у Київ, робити довгу складну дорогу, у них буде короткий шлях, але в зручних умовах", - додав міністр.

Заступник Резнікова ознайомився з місцями обсервації, претензій у нього немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі повідомили про загибель спецпризначенця

"Вони отримають і одяг, і харчування, і також засоби зв'язку, щоби могли спілкуватися зі своїми родичами, які вже чекають їх. Але слід набратися терпіння - 2 тижні пройти оцю необхідну обсервацію", - наголосив він.

Бачитися рідні зі звільненими не зможуть, але буде можливість спілкуватися за допомогою відеозв'язку.

Джерела у місії ОБСЄ на Донбасі та в Міністерстві внутрішніх справ України повідомили про дату початку обміну утримуваними між Україною й так званими ЛНР і ДНР. Попередньо обмін відбудеться завтра, 16 квітня, на КПВВ "Майорське". Початок запланований на 16:00

Зараз ви читаєте новину «Звільнені з полону 2 тижні пробудуть на обсервації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі