четвер, 27 липня 2023 06:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Що відбувається на фронті: найголовніше зі зведення Генштабу

Що відбувається на фронті: найголовніше зі зведення Генштабу
На Куп'янському напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії південніше Новоселівського Луганської області. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Розпочалася 519-та доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України.

Протягом минулої доби на фронті відбулося 28 бойових зіткнень, повідомив уранці 27 липня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.

"Авіація сил оборони завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника, а також два – по його зенітно-ракетних комплексах. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили 11 артилерійських засобів на вогневих позиціях, два пункти управління, склад боєприпасів, район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та ще три важливі цілі російських окупантів", – йдеться у повідомленні.

На Лиманському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі південніше Діброви Луганської області.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка лишається без суттєвих змін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія може повторно вдарити з моря – ОК "Південь"

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність.

На Куп'янському напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії південніше Новоселівського Луганської області.

На Бахмутському напрямку наші захисники успішно відбили атаки росіян у районах північніше Хромового, східніше Дружби та північніше Кліщіївки.

На Авдіївському напрямку, під щільним вогнем авіації та артилерії противника, наші захисники успішно відбили атаки російських військ в районі міста Авдіївка.

На Шахтарському напрямку агресор здійснив безуспішні спроби відновити втрачене положення в районі Старомайорського Донецької області.

На Мар'їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі міста Мар'їнка.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджує основні зусилля на недопущенні подальшого просування ЗСУ.

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження.

26 липня сталася масована атака, в якій були задіяні різні типи ракет: "Калібри", Х-101/Х-555 та "Кинджали". В Повітряних силах повідомили, що ціллю атаки російських окупантів став район Старокостянтинова Хмельницької області, де розташований військовий аеродром. ППО знищила 36 повітряних цілей.

У ніч проти 27 липня атака повторилася: ворог знову бив по Хмельницькій області. Працювала ППО.

Зараз ви читаєте новину «Що відбувається на фронті: найголовніше зі зведення Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі