субота, 11 лютого 2023 11:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія втратила в Україні до 50% своїх танків – Пентагон

Росія втратила в Україні до 50% своїх танків – Пентагон
У Пентагоні оцінили, скільки бойових танків РФ втратила в Україні. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Сполучені Штати Америки вважають, що Російська Федерація втратила в Україні вже близько половини своїх танків.

Стан сухопутних військ РФ погіршився на 80%, заявила помічниця міністра оборони США з питань міжнародної безпеки Селест Волландер на публічній дискусії, пише "Голос Америки".

"У боях проти України росіяни могли втратити близько 50 відсотків бойових танків, які були в них на початку повномасштабної війни. Значно погіршився і стан їхніх сухопутних військ", – ідеться в повідомленні.

У дещо кращому становищі перебувають військово-морські сили окупантів, зокрема, завдяки безпілотникам, які постачає країні-агресорці Іран.

Україна вважає, що РФ втратила більш як 3200 танків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремль намагається приховати масштабні втрати техніки РФ в Україні

Волландер додала, що головну ставку Кремль зробив на людський ресурс. Вона переконана, що Росії не вдастся досягти своїх стратегічних цілей в Україні. Водночас передбачити завершення війни наразі вкрай непросто.

Армія РФ змогла зробити висновки після низки невдач на Донбасі. Йдеться про наступальні дії, які чинять російські окупанти в операціях під Бахмутом Донецької області.

"Навіть перед лицем стратегічного програшу в Україні Росія залишиться військовою силою. Тому ми повинні правильно оцінити плани, операції та можливості. Ми повинні бути впевнені, що також засвоюємо уроки та залишаємося попереду", – сказала представниця Пентагону.

Минулуої доби лави "200-х" поповнили одразу 1140 окупантів. Ворог також не дорахувався техніки. "Мінус" дев'ять танків, три бойові броньовані машини та 19 артилерійських систем.

Унаслідок незлагоджених дій на фронті російські окупанти на Донбасі зазнали серйозних втрат у районі Вугледара, втративши за день понад 10 танків і БМП. Водночас ворожа армія намагається наступати у районі Бахмута Донецької області, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW).

На Луганщині Збройні сили України знищують сучасну техніку ворога під Кремінною. Війська РФ продовжили наступ на лінії Сватове – Кремінна. ЗСУ відбили атаку російських військ у районі Стельмахівки за 15 км на захід від Сватового.

Зараз ви читаєте новину «Росія втратила в Україні до 50% своїх танків – Пентагон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі