середа, 17 липня 2024 10:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія перекидає резерви з Новоазовська

Росія перекидає резерви з Новоазовська
Росіяни перекидають резерви з Новоазовська у напрямку Вугледару Донецької області. Фото: t.me/andriyshTime

Росіяни перекидають резерви з Новоазовська на південь - у напрямку Вугледара Донецької області.

Зафіксовано рух колони з 17 вантажівок, повідомив у Telegram радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

"Перекидання підрозділу колоною понад 17 вантажівок з Новоазовська в напрям Пологів через село Нікольське/місто Розівка", - розповів він.

Це вказує на нову тенденцію накопичення нових підрозділів РФ на півдні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В тимчасово окупованому Маріуполі пролунала серія вибухів: частина міста без світла

"Причому не в базових таборах підготовки на узбережжі, а вже ближче до лінії бойового зіткнення. Тенденція зберігається близько тижня без зміни ситуації по лінії фронту", - констатував Андрющенко.

Така активність може свідчити про формування резерву для наступу на півдні з посиленням тиску на Вугледар в тактичній близькості по часу.

Росія захопила Маріуполь у лютому 2022-го. Зараз місто використовується як один із важливих вузлів перекидання резервів окупантів на фронт.

Загальні бойові втрати російських окупантів на 17 липня склали 562 510 осіб. Протягом минулої доби знищено ще 1110 загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Українські воїни знешкодили 11 танків, дев'ять бойових броньованих машин, 43 артилерійські системи, одну РСЗВ, засіб ППО, 31 БпЛА оперативно-тактичного рівня, 61 автомобіль та дев'ять одиниць спеціальної техніки ворога.

Зараз ви читаєте новину «Росія перекидає резерви з Новоазовська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі