пʼятниця, 13 вересня 2024 07:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія перекидає у Курську область досвідченіші підрозділи

Росія перекидає у Курську область досвідченіші підрозділи
Російська влада розгорнула додаткові підрозділи 106-ї повітряно-десантної дивізії. Фото: eastnews.ua

Росія у Курській області розгорнула додаткові підрозділи 106-ї повітряно-десантної дивізії (ПДВ).

Ворог може почати передислокацію досвідченіших сил для підтримки своїх поточних контратак і майбутніх контрнаступальних операцій проти ЗСУ, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

"На кадрах, опублікованих 11 вересня, видно, як частини російського 137 полку ПДВ (106 дивізія ПДВ) беруть участь у штурмі на північний захід від Снагості", - йдеться у свіжому звіті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пентагон оцінив контрнаступ РФ на Курщині

Підрозділи 137 полку ПДВ РФ станом на кінець серпня діяли на Сіверському напрямку в Україні.

У Курській області також діють підрозділи 51-го полку ПДВ 106-ї дивізії ПДВ.

"Російська влада потребуватиме додаткової живої сили та більш досвідчених підрозділів, щоб повністю витіснити українські сили з Курської області", - зауважують аналітики ISW.

Російська влада може зосередити в Курській області додаткові частини 106-ї дивізії ПДВ та інші бойові більш досвідчені формування.

Російські війська намагаються зайняти більш тактично вигідні позиції під час цих початкових контратак, перш ніж розпочати більш широку контрнаступальну операцію проти українських сил, що діють на північний схід від Кореневого і поблизу Суджі. Росіяни хочуть перерізати український виступ і просунутися до кордону на південний схід від Снагоста, щоб ускладнити існуючі українські логістичні маршрути і позиції вогневої підтримки ближче до кордону, перш ніж почати більш масштабну контрнаступальну операцію. Водночас передчасно оцінювати вплив двох днів російських контратак на місячне українське вторгнення в Курську область, особливо на тлі триваючих українських транскордонних атак.

Зараз ви читаєте новину «Росія перекидає у Курську область досвідченіші підрозділи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі