четвер, 02 лютого 2023 14:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія нібито потужно перегруповує війська на усіх напрямках – у ЗСУ відреагували

Росія нібито потужно перегруповує війська на усіх напрямках – у ЗСУ відреагували
У ЗСУ прокоментував заяви окупантів про нібито потужне перегрупування своїх військ на усіх напрямках фронту. Фото: ілюстративне, facebook.com/mod.mil.rus

Російська Федерація у війні проти України не припиняє інформаційних операцій.

Ними ворог намагається внести розбрат та посіяти зневіру в українців, повідомив речник Східного угруповання військ Збройних сил України полковник Сергій Череватий під час онлайн-брифінгу у Military Media Center, передає Gazeta.ua.

Так речник прокоментував заяви Росії про потужне перегрупування своїх військ на усіх напрямках фронту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Буданова сказали, чи буде масштабний наступ з Білорусі найближчими тижнями

За його словами, ворог не зміг досягнути жодної стратегічної цілі у війні.

"У нас йдуть постійні жорстокі бої на сході України з постійним намаганням ворога досягнути якогось проміжного або тактичного успіху. Але завдяки взаємопідтримці, професіоналізму та грамотному командуванні, ворог не зміг досягнути жодної стратегічної цілі", – наголосив Череватий.

Міністр оборони Олексій Резніков очікує нового наступу Росії на сході чи на півдні під річницю повномасштабної війни – 24 лютого. Таке ймовірне рішення Кремля пов'язує прив'язаністю ворога до символічних дат.

Президент Росії Володимир Путін віддав наказ до березня 2023 року захопити території Донецької та Луганської областей. Є ознаки того, що Росія готується до нової спроби масованого наступу та захоплення сходу країни, повідомив представник Головного управління воєнної розвідки Андрій Черняк.

1 лютого президент Володимир Зеленський заявив, що на фронті фіксується певне збільшення наступальних дій окупантів. А на сході України ситуація стає ще жорсткішою.

Зараз ви читаєте новину «Росія нібито потужно перегруповує війська на усіх напрямках – у ЗСУ відреагували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі