четвер, 02 лютого 2023 07:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Під річницю війни РФ може почати вторгнення на двох напрямках – Резніков

Під річницю війни РФ може почати вторгнення на двох напрямках – Резніков
Понад 11 місяців українська армія протистоїть переважаючим силам противника. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Міністр оборони Олексій Резніков закликав до нової військової допомоги Україні з боку країн НАТО, адже очікує наступу Росії на сході чи на півдні.

Він вважає, що Росія може пов'язати новий наступ до річниці повномасштабного вторгнення. Про це Резніков заявив в інтерв'ю BFMTV.

"Ми не можемо втрачати ініціативу… Думаємо, що, враховуючи те, що вони (росіяни. – Gazeta.ua) живуть символікою, вони можуть щось спробувати навколо 24 лютого…Ми не недооцінюємо нашого ворога", – сказав міністр.

Резніков заявив про "500 тисяч російських солдатів", мобілізованих Кремлем.

"Офіційно заявляли про 300 тисяч, але коли ми бачимо війська на кордонах, то, за нашими оцінками, це значно більше", – пояснив міністр оборони.

На думку Резнікова, збройні сили РФ "можуть здійснити наступ за двома напрямками: це може бути Донбас, а може бути південь".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський: РФ збільшує наступальні дії на фронті. На сході – пекло

Це сценарій, до якого готується Київ і який спонукає президента Володимира Зеленського та його уряд просити нової військової допомоги у союзників по НАТО, зазначає BFMTV.

"Ми говоримо нашим партнерам, що ми теж повинні бути готові якнайшвидше. Тому потрібна зброя для стримування ворога, адже все на війні вирішує ініціатива", – додав Резніков.

Також він подякував Франції за відправку 12 нових гармат "Цезар". І наголосив на необхідності швидкого отримання Україною "повітряних засобів".

Резніков попросив навчати українських пілотів на літаках, які, ймовірно, нададуть країни-союзниці.

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний казав, що Росія може піти у новий великий наступ у лютому 2023 року. За його словами, наступ може розпочатися зокрема з території Білорусі у напрямку Києва.

Представник Головного управління воєнної розвідки Вадим Скібіцький заявив, що в межах підготовки РФ до нового наступу триває перегрупування російських військ по всіх напрямках на лінії фронту.

Володимир Зеленський заявив, що, попри плани окупантів, Україна розбиватиме ворожі війська і готуватиме свій великий контрнаступ.

Зараз ви читаєте новину «Під річницю війни РФ може почати вторгнення на двох напрямках – Резніков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі