вівторок, 19 квітня 2022 08:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські окупанти влаштували пекельну добу на Луганщині
3

За минулу добу російські окупанти на Луганщині пошкодили або вщент зруйнували 12 будинків.

Найбільше руйнувань за вчора відбулося в Кремінній, повідомив 19 квітня голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

"На знищенні інфраструктури в Кремінній росіяни не зупинилися - зруйновані ще шість будинків, по області - 12. Два будинки після прямих влучання російських снарядів знесені до фундаменту. Ще чотири охопило полум'я, яке згодом ліквідували. Ворог стріляє по багатоповерхівках, усвідомлюючи, що там залишаються люди", - написав він.

У Рубіжному російські терористи влучили в квартиру. Власника житла вдалося врятувати - в нього численні осколкові поранення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог активізував наступ на Донецькому й Таврійському напрямках

"Також 18 квітня в цьому місті, де вже майже нічого не залишилося, зруйнували ще два будинки. Три - у Лисичанську. Поблизу Сіверськодонецька під обстріл потрапив автомобіль. Рятувальники змогли вчасно його відбуксувати в безпечне місце та евакуювати людей", - додав Гайдай.

У Рубіжному росіяни поцілили в квартиру
Фото: t.me/luhanskaVTSA
У Рубіжному росіяни поцілили в квартиру
У Рубіжному росіяни поцілили в квартиру

На території Луганщини та Донеччини захисники України за минулу добу відбили сім атак ворога, знищили 10 танків, 18 одиниць броньованої та вісім - автомобільної техніки, артилерійську систему, а також міномет із розрахунком.

Підрозділи ППО збили ворожий винищувач Су-30 та чотири безпілотні літальні апарати типу "Орлан-10".

Вранці 18 квітня на Луганщині снаряди росіян поцілили по нещодавно відбудованому спорткомплексу "Олімп" у Кремінній. Його оновлювали за програмою "Велике будівництво". Там зазвичай тренувалися представники олімпійської збірної України. За попередніми підрахунками, площа пожежі внаслідок обстрілу становить 2,4 тис. кв. м.

Пізніше стало відомо, що в Кремінну зайшли російські окупанти. У місті тривають вуличні бої. Евакуація неможлива.

Зараз ви читаєте новину «Російські окупанти влаштували пекельну добу на Луганщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі