пʼятниця, 11 травня 2018 18:29

"Рахунок йтиме на сотні" - експерт спрогнозував нове загострення на Донбасі

"Рахунок йтиме на сотні" - експерт спрогнозував нове загострення на Донбасі
Під час нового загострення на Донбасі на допомогу бойовикам введуть російський спецназ. Фото презентаційне.

Найближчим часом на Донбасі кількість обстрілів з боку бойовиків збільшиться в сотні разів.

Такий прогноз дав військовий експерт Дмитро Тимчук, координатор групи "Інформаційний спротив".

"Рахунок буде йти на сотні. Ситуація відобразиться в збільшенні кількості обстрілів, їх інтенсивності та більш активному застосуванні важких озброєнь. Можливо, буде введено додаткові підрозділи російського спецназу. Але, знову-таки, це буде відображатися тільки на тактичному рівні. При цьому ми уважно стежимо за перекиданням сил і засобів з Росії. Зараз вони поповнюють поточні запаси. Але потрібно враховувати досить потужну експлуатованість бойовиками боєприпасів. Однак без введення російських батальйонно-тактичних груп ми не очікуємо масштабних операцій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Візьму зброю й піду" - російський рок-співак зібрався воювати разом із терористами ЛНР

Цілі бойовиків не змінюються. Вони підтримують градус напруженості на Донбасі. А якщо говорити про доступний для огляду майбутньому, то можна прогнозувати деяку ескалацію. Чому? У німецькому Аахені пройшла зустріч Петра Порошенка, Ангели Меркель і Еммануеля Макрона без Росії, на якій обговорювалося і питання про миротворців. А будь-яка активізація зі введенням миротворчої місії може відбитися на ситуації на Донбасі. Тобто окупаційні війська демонструватимуть більшу активність, щоб показати, що без участі Росії, без урахування її думки і, перш за все, без прийняття її формату миротворчої операції, який абсолютно неприйнятний для України, ніякої деескалації на Донбасі не буде", - сказав Тимчук.

Бойовикам, які у самопроголошеній ЛНР були засуджені за тяжкі злочини, обіцяють амністію, якщо ті погодяться воювати на боці терористів на передовій.

Зараз ви читаєте новину «"Рахунок йтиме на сотні" - експерт спрогнозував нове загострення на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі