четвер, 04 травня 2023 07:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Найзапекліші бої йдуть за Бахмут і Мар'їнку: останні новини з фронту від ЗСУ

Найзапекліші бої йдуть за Бахмут і Мар'їнку: останні новини з фронту від ЗСУ
Авіація ЗСУ за минулу добу завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу росіян. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Розпочалася 435-та доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України.

Противник зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Там відбито 40 ворожих атак. Найзапекліші бої ведуться за Бахмут та Мар'їнку, повідомив уранці 4 травня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.

"На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії. Тривають бої у місті Бахмут. Протягом минулої доби росіяни вели безуспішні наступальні дії у напрямку населеного пункту Нью-Йорк. На Мар'їнському напрямку противник намагається покращити тактичне положення. Відбиті численні ворожі атаки в районах Мар'їнки та Новомихайлівки", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одесу масовано обстріляли дронами-камікадзе, є прильоти

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань не виявлено. На полігонах Республіки Білорусь триває підготовка особового складу російських територіальних військ.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних з Україною районах РФ. На Куп'янському напрямку ворог наступальних дій не проводив.

"На Лиманському напрямку агресор вів безуспішні наступальні дії в районі Білогорівки з метою пошуку слабких місць в нашій обороні. На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії в районі Сєверного Донецької області, але успіху не мав. На Запорізькому та Херсонському напрямках росіяни ведуть оборонні дії", – звітує Генштаб.

Авіація ЗСУ за минулу добу завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу, а також чотирьох ударів по зенітно-ракетних комплексах противника.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили район зосередження окупантів, станцію радіоелектронної боротьби, три артилерійських підрозділи на вогневих позиціях, три склади боєприпасів та пально-мастильних матеріалів, а також зенітно-ракетний комплекс ворога.

Росія у ніч проти 4 травня знову атакувала Київ. У столиці та низці областей України оголошували повітряну тривогу. У повітряному просторі Києва силами нашої ППО усі ворожі ракети та дрони були знищені. Минулося без жертв серед цивільного населення та руйнувань житлових об'єктів чи інфраструктури.

Зараз ви читаєте новину «Найзапекліші бої йдуть за Бахмут і Мар'їнку: останні новини з фронту від ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі