четвер, 04 травня 2023 06:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія вночі атакувала Київ: повідомили про наслідки
Оновлено

Росія вночі атакувала Київ: повідомили про наслідки
Росія вночі атакувала столицю дронами та ракетами. Фото: t.me/Pravda_Gerashchenko

Росія у ніч проти 4 травня знову атакувала Київ. У столиці та низці областей України оголошували повітряну тривогу.

Київська міська воєнна адміністрація повідомила про роботу протиповітряної оборони. У столиці тривога тривала понад 3,5 год., повідомив у четвер вранці начальник КМВА Сергій Попко у Telegram.

"Чергова повітряна атака Києва. Для столиці вона вже третя з чотирьох днів травня! Такої щільної інтенсивності ударів наше місто не відчувало від початку цього року! Цієі ночі агресор знов завдав комплексного повітряного удару по столиці. Рашисти здійснили напад на Київ із застосованням баражуючих бєприприпасів типу Shahed та ракет, ймовірно балістичного типу", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Контрнаступ буде: яке озброєння забезпечить перемогу України

У повітряному просторі Києва силами нашої ППО усі ворожі ракети та дрони були знищені. Минулося без жертв серед цивільного населення та руйнувань житлових об'єктів чи інфраструктури.

"Зафіксовано падіння уламків в окремих районах столиці, проте шкоди життю та здоров'ю людей чи серйозних пошкоджень забудові міста вони не завдали. Ніколи не втомлюся дякувати силам протиповітряної оборони Києва. Киянам і гостям столиці наполегливо нагадую: не нехтуйте сигналами повітряноі тривоги! Правила безпеки написані гірким досвідом. Бережіть себе і близьких", – додав Попко.

Інформація перевіряється та доповнюється.

ОНОВЛЕНО 6:55

"У результаті нічної повітряної атаки на столицю в Шевченківському районі в житловій забудові виявлено уламки бойового дрона. Інформація про пожежу не підтвердилась.
Минулося без постраждалих серед населення і без суттєвих пошкоджень прилеглої території", – зазначив начальник КМВА.

У Києві тривогу оголосили о 02:21, у Київській області – о 02:03. Повітряна тривога була оголошена також у Одеській, Чернігівській, Сумській, Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Кіровоградській та Полтавській областях, а також у Вінницькій і Херсонській. Відбої почалися о 6:00.

Зараз ви читаєте новину «Росія вночі атакувала Київ: повідомили про наслідки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі