середа, 08 червня 2022 17:15

Спецтема: Війна Росії проти України

На Луганщині потужні обстріли, загиблі тижнями лежать на вулицях - Гайдай

На Луганщині потужні обстріли, загиблі тижнями лежать на вулицях - Гайдай
Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай розповів про важку ситуацію в області. Фото: facebook.com/sergey.gaidai.loga

Точну кількість загиблих і поранених від рук російських окупантів на Луганщині назвати неможливо. Адже обстріли настільки потужні, що вбиті лежать тижнями на вулицях, їх не можуть забрати, а іноді - й поховати.

За словами голова Луганської обласної військової адміністрації Сергія Гайдая, були випадки, коли цивільні, які намагалися вийти і забрати вбитих, самі гинули під обстрілом. Про це він повідомив у бліцінтерв'ю "РБК-Україна".

"Тут настільки потужні обстріли, що загиблі тижнями лежать, їх навіть не можна забрати і поховати іноді. Тому сказати, скільки людей загинуло на сьогодні, неможливо, але це тисячі людей", - пояснив Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія атакує Донбас, але на інших напрямках обороняється - британська розвідка

Водночас керівник області зазначив, що поранених із Лисичанська та Гірської громади вдається евакуювати в безпечніші місця. У Сіверськодонецьку це неможливо через постійні масовані обстріли.

Також Гайдай прокоментував, як російські загарбники ставляться до місцевого населення, зважаючи на досвід населених пунктів Київщини.

"Таких знущань, як у Бучі та Ірпені, напевно, все ж таки немає, бо їм же потім із цими людьми жити, вони ж планують захопити і залишити собі ці території. Але все одно ставлення зверхнє. Особливою жорстокістю відрізняються кадировці та буряти", - розповів керівник ОВА.

Найзапекліші бої ідуть у Сіверськодонецьку на Луганщині. Українські бійці воюють за кожен сантиметр міста, наголосив Гайдай у ранковому зведенні 8 червня. За його словами, плани російських загарбників не змінилися: вони хочуть до 10 червня захопити Сіверськодонецьк.

Українські Сили оборони намагаються стримувати масовані атаки противника на Луганщині. Попри те, імовірно, російські війська захопили 97% Луганської області, включно з усією житловою частиною Сіверськодонецька, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Противник продовжує спиратися на вогневу міць артилерії, буквально винищуючи все на своєму шляху. Під прикриттям далекобійної артилерії російські війська взяли під контроль переважну частину Сіверськодонецька, населені пункти Метьолкіно і Боровське.

Зараз ви читаєте новину «На Луганщині потужні обстріли, загиблі тижнями лежать на вулицях - Гайдай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі