середа, 08 червня 2022 09:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни планують захопити Сіверськодонецьк до 10 червня - Гайдай про ситуацію в області

Росіяни планують захопити Сіверськодонецьк до 10 червня - Гайдай про ситуацію в області
Українські Сили оборони намагаються стримувати масовані атаки противника на Луганщині. Фото: t.me/luhanskaVTSA

Найзапекліші бої ідуть у Сіверськодонецьку на Луганщині.

Українські бійці воюють за кожен сантиметр міста, наголосив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у ранковому зведенні 8 червня, передає Gazeta.ua.

"І російське командування, і кадировці говорять, що все місто вони контролюють. Але чомусь вони там гинуть досі. Ніхто взагалі не здаватиме Сіверськодонецьк. Можливо, доведеться відходити (українським військам. - Gazeta.ua). Але на сьогодні, бої тривають у місті. Усе, що є в російській армії - міномети, артилерія, танки, авіаудари - усе летить туди (в Сіверськодонецьк. - Gazeta.ua)", - відзвітував про ситуацію очільник області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія атакує Донбас, але на інших напрямках обороняється - британська розвідка

За його словами, плани російських загарбників не змінилися: вони хочуть до 10 червня захопити Сіверськодонецьк.

Так само російські загарбники планують контролювати і "дорогу життя" - трасу Лисичанськ - Бахмут.

"Але трасу вони (окупанти. - Gazeta.ua) обстрілюють, але не контролюють. Їхати по цій трасі - це 90%, а може і більше, потрапити під обстріли. Ми не користуємося цією трасою. У нас є інші шляхи, щоб доставляти гуманітарну допомогу та евакуювати людей", - зазначив Гайдай.

До того ж, російські терористи знову хочуть форсувати річку Сіверський Донець, аби створити плацдарм для наступу, додав голова Луганської ОВА.

Українські Сили оборони намагаються стримувати масовані атаки противника на Луганщині.

Попри те, імовірно, російські війська захопили 97% Луганської області, включно з усією житловою частиною Сіверськодонецька, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Противник продовжує спиратися на вогневу міць артилерії, буквально винищуючи все на своєму шляху. Під прикриттям далекобійної артилерії, російські війська взяли під контроль переважну частину Сіверськодонецька, населені пункти Метьолкіно і Боровське.

Фахівці Інституту вивчення війни вважають, що російські війська захопили практично всю Луганську область.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни планують захопити Сіверськодонецьк до 10 червня - Гайдай про ситуацію в області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі