середа, 08 червня 2022 08:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія атакує Донбас, але на інших напрямках обороняється - британська розвідка

Росія атакує Донбас, але на інших напрямках обороняється - британська розвідка
Окупанти штурмують Сіверськодонецьк з трьох напрямків. Фото: Генштаб

У той час як Росія зосереджує свій наступ на центральному секторі Донбасу, вона залишається в обороні на своїх флангах.

Окупанти штурмують Сіверськодонецьк з трьох напрямків. Українська оборона тримається. Малоймовірно, що за останні 24 години будь-яка сторона набула значних успіхів, повідомляє Міноборони Великої Британії у Twitter.

Нещодавно українські війська досягли певних успіхів у контратаці на південно-західній Херсонщині, у тому числі відновивши плацдарм на східному березі річки Інгулець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ "насипали" окупантам біля двох сіл на Луганщині - Гайдай

Оскільки фронт окупованої зони простягається більш як на 500 км, Росія та Україна стикаються з подібними проблемами у підтримці лінії оборони, одночасно звільняючи боєздатні бойові підрозділи для наступальних дій.

У тимчасово захопленій Херсонській області Росія примусово вводить російський рубль як законний платіжний засіб. Наймає російських вчителів для впровадження російської програми та мови в школах.

Росія, швидше за все, стверджуватиме про окупацію Херсона як свідчення покращення управління та рівня життя українського народу.

Особовий склад противника деморалізований. У підрозділах зі складу 106-ї та 76-ї повітряно-десантних дивізій військовослужбовців, які відмовились від подальшої участі у бойових діях, повертають з Луганської області на територію РФ.

ЗСУ успішно стримують штурм у Сіверськодонецьку. Бойові дії тривають.

В районі населеного пункту Нагірне ЗСУ вибили загарбників вогнем. Окупанти відступили на раніше займані позиції.

Зараз ви читаєте новину «Росія атакує Донбас, але на інших напрямках обороняється - британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі