субота, 05 листопада 2022 09:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Мародерять навіть у Луганську: Гайдай про критичну ситуацію в області

Мародерять навіть у Луганську: Гайдай про критичну ситуацію в області
Випадки пограбування квартир почастішали навіть у Луганську. Фото: t.me/luhanskaVTSA

На Луганщині окупаційна влада так званої ЛНР при підготовці до опалювального сезону не враховувала Сіверськодонецьк.

Водночас випадки пограбування квартир почастішали навіть у Луганську, заявив у суботу голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

"Мінбуд Росії повідомив, що підготовку до опалювального сезону у так званій ЛНР виконано на 99,6%. Щоправда, зазначили – ці показники не враховують Сіверськодонецьк. Відновлення системи теплопостачання міста потребує значного часу, додали в органі. Тобто, "відремонтувати" упродовж тижня-двох 10 лікарень та шкіл одночасно мінбуд в змозі, а за понад чотири місяці хоча б розпочати обстеження котелень чи теплотрас – ні. Дива якісь", – написав він.

Вже неодноразово повідомлялося, як колаборантів та бойовиків розселюють по пустих домівках у селах і містах регіону. Місцева окупаційна влада знає, в кого житло було краще облаштоване, та допомагає зрадникам обрати "гарний варіант".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знищують велику кількість окупантів: Гайдай розповів про ситуацію на Луганщині

"Як от у Рубіжному, де так званий мер іноді особисто привозить гостей у порожній будинок. Нещодавно літня жіночка вирішила повернутися до рідного міста, але виявилося, що її житло зайняте. Виселити "незваних гостей" вона не змогла. На безлад, влаштований росіянами, вже ніхто не звертає уваги. І якщо раніше більшість випадків траплялися на новоокупованих територіях, то наразі не менше страждають і захоплені у 2014 році міста. Зокрема, почастішали випадки мародерства у Луганську", – додав Гайдай.

На фронті ворог не полишає спроб прорвати лінію оборони захисників України поблизу Білогорівки. Продовжують росіяни нищити і звільнені від них села.

Минулої доби підрозділи Сил оборони відбили атаки російських окупантів в районах населених пунктів Білогорівка на Луганщині, а також Спірне, Бахмутське, Бахмут, Іванград, Кліщіївка, Озарянівка, Майорськ, Кам'янка, Первомайське, Невельське, Мар'їнка, Новомихайлівка і Павлівка Донецької області.

Зараз ви читаєте новину «Мародерять навіть у Луганську: Гайдай про критичну ситуацію в області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі