субота, 05 листопада 2022 07:00

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ підсмажили окупантів на півдні ‒ гарні новини з фронту від Генштабу

ЗСУ підсмажили окупантів на півдні ‒ гарні новини з фронту від Генштабу
Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони за добу уразили два пункти управління ворога, сім районів зосередження живої сили, озброєння і військової техніки, склад боєприпасів та чотири інших важливих військових об'єкти окупантів. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Минулої доби підрозділи Сил оборони відбили атаки російських окупантів в районах населених пунктів Білогорівка на Луганщині, а також Спірне, Бахмутське, Бахмут, Іванград, Кліщіївка, Озарянівка, Майорськ, Кам'янка, Первомайське, Невельське, Мар'їнка, Новомихайлівка і Павлівка Донецької області.

Противник продовжує зазнавати втрат, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України вранці 5 листопада. У п'ятницю в районі населеного пункту Нововасилівка Миколаївської області ЗСУ знищили шість паливозаправників росіян.

"3 листопада в результаті вогневого ураження ворожої переправи поблизу населеного пункту Антонівка Херсонської області було знищено буксир. Ще два плавучі засоби отримали пошкодження та потребують ремонту. Також підтверджено ураження колони окупантів, яка очікувала на переправу в районі населеного пункту Ольгівка. Інформація щодо втрат живої сили ворога уточнюється", – ідеться в повідомленні.

Того ж дня у місті Мелітополь на Запоріжжі зафіксували прибуття близько 80 поранених окупантів. У медичних підрозділах ворога не вистачає кваліфікованого персоналу, зокрема лікарів-хірургів. Наявний медперсонал не здатен надати якісну медичну допомогу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ продовжують знищувати ворога на півдні: що відбулось за добу

"У Херсоні російські окупанти намагаються виявити місцевих жителів, які відмовились евакуйовуватися на тимчасово підконтрольну російським загарбникам територію. Місто грабують, інфраструктуру знищують", – звітує Генштаб.

Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала ворогу 11 ударів. Під ураження потрапили чотири райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також сім позицій засобів протиповітряної оборони противника. Підрозділи протиповітряної оборони збили безпілотник типу "Орлан-10", 11 дронів Shahed-136 та дві крилаті ракети "Калібр".

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони за добу уразили два пункти управління ворога, сім районів зосередження живої сили, озброєння і військової техніки, склад боєприпасів та чотири інші важливі військові об'єкти окупантів.

Російська армія передчасно задіяла недостатню концентрацію мобілізованого персоналу в наступальних операціях під Бахмутом та Вугледаром Донецької області 3 листопада. Очевидна інтенсифікація російських атак у Донецькій області, ймовірно, вказує на те, що загарбники повторюють цю помилку на всій лінії фронту. Збільшення кількості особового складу на передових позиціях може дозволити російським військам досягти певних успіхів у Донецькій області, але погана підготовка, логістика та командування й надалі заважатимуть окупантам досягти оперативно значущих успіхів, які б суттєво вплинули на хід війни.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ підсмажили окупантів на півдні ‒ гарні новини з фронту від Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі