понеділок, 22 серпня 2022 22:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Луганські бойовики оголосили про "загальну мобілізацію"

Луганські бойовики оголосили про "загальну мобілізацію"
Бойовики хочуть примусити людей воювати проти України. Фото: ГУР

У так званій ЛНР окупанти намагаються провести "загальну мобілізацію" та шукають дезертирів

В окупованому Сватові транслювали виступу ватажка бойовиків Леоніда Пасічника. Він оголосив про початок "загальної мобілізації", передає Головне управління розвідки Міноборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти вигадують нові способи "мобілізувати" чоловіків – Гайдай

Заявив, що вона відбуватиметься у два етапи. Спочатку мобілізація населення, яке отримала паспорти псевдореспубліки та Росії, а також відповідає конкретним військово-обліковим спеціальностям. А потім решти чоловіків віком від 18 до 65 років.

"Анонсовано, що мобілізаційні заходи розпочнуться з 1 вересня. Про терміни закінчення кампанії не повідомлялось", – йдеться у повідомленні.

Відомо, що до окупованого Довжанська Луганської області прибув особовий склад Росгвардії. Будуть перевіряти документи населення, перевірятимуть транспорт. Робитимуть це для виявлення дезертирів з-поміж військовослужбовців.

Росгвардійці при цьому не підпорядковуються місцевим окупаційним адміністраціям. Вони на загальних підставах обшукали голову окупаційної адміністрації Довжанська колаборанта Андрія Сухачова.

На тимчасово окупованій території Луганщини росіяни мобілізували 430 працівників шахти "Довжанська-Капітальна". На роботі їх замінять жінки.

Російські окупанти на тимчасово захоплених територіях пропонують по 60 тисяч рублів тим, хто "здаватиме" чоловіків. Так загарбники проводять мобілізацію місцевих жителів.

Зараз ви читаєте новину «Луганські бойовики оголосили про "загальну мобілізацію"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі