вівторок, 17 грудня 2013 04:29

Глава обласного відділення ПР вечорами слухає пісні донецького Євромайдану
6

Фото: Фото і відео Тетяна ЗАРОВНА

Голова Донецької ОДА Андрій Шишацький вважає, що область показує приклад толерантності до євромайдану. Тим, що не забороняє через суди і не розганяє мітинги, які проходять в центрі Донецька щовечора. Він упевнений, що таке ставлення влади суперечить планам організаторів мирної акції, які мріють про те, щоб їх розігнали.

- Я вважаю, що це їх особливо турбує - що немає розгонів, немає заборон, немає провокацій. А що стосується того, що я їх не чую, то я чую. У відкрите вікно, коли я провітрюють, чую як вони співають, і виступають, і кричать. І на здоров'я, лише б це не заважало мешканцям найближчих будинків. Але судячи з того, що немає таких заявок до міліції, і з Богом. Така моя позиція, - заявив журналістам Андрій Шишацький, який заодно є главою обласного відділення Партії регіонів.
Так само голова ОДА повідомив , що затримок з виплат зарплати бюджетникам , зокрема шахтарям , у зв'язку з масовими мітингами в країні немає.

- Була затримка зарплат по шахті "Донбас", по шахті "Засядько", але це пов'язано з питаннями збуту, - зазначив чиновник. - Що ж стосується в цілому по Україні, то дестабілізація обстановки несе загрозу по соціальних виплатах.

У понеділок вранці група активістів євромайдану спробувала пройти на прес-конференцію голови ОДА, щоб передати наміснику Януковича свої вимоги. До губернатора активістів не пустили.

/media/video/532383/1_532383.mp4

Відкрите звернення учасників Донецького євромайдану до земляків і місцевих чиновників було ухвалене 15 грудня, під час Народного Віче. Вимоги безстрокової акції ті ж, що і в Києві: дострокові вибори Президента, відставка Кабміну, притягнення до кримінальної відповідальності міністра МВС, припинення репресій.

Так само активісти оголосили, що стають в жорстку опозицію до тих місцевих чиновників, які відмовляються виконувати Конституцію.

Під час вечірнього мітингу євромайданівці збирали підписи під зверненням до глав держав ЄС з проханням ввести санкції по відношенню до Януковича, Азарова, Захарченка, інших міністрів, а так само - членам їх сімей. Хочуть заборонити в'їзд до країн ЄС і заморозити закордонні рахунки лідерам правлячої партії. До тих пір, поки в Україні не з'являться новий Президент і новий уряд.

Зараз ви читаєте новину «Глава обласного відділення ПР вечорами слухає пісні донецького Євромайдану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі