вівторок, 09 травня 2023 06:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб повідомив останні новини з передової

Генштаб повідомив останні новини з передової
На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Розпочалася 440-ва доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України.

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках, повідомив уранці 9 травня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook. Ведуться важкі бої за міста Бахмут та Мар'їнка.

"Загалом, протягом минулої доби було відбито 42 атаки противника на зазначених ділянках фронту.

На Бахмутському напрямку тривають бої у місті Бахмут. Протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку Іванівського та Часового Яру.

На Мар'їнському напрямку підрозділи сил оборони відбили численні атаки противника в районі міста Мар'їнка", – йдеться у повідомленні.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено. На території Республіки Білорусь і надалі перебувають визначені підрозділи збройних сил РФ. На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних з Україною районах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія вночі атакувала Київ: повідомили про наслідки

На Куп'янському та Шахтарському напрямках противник наступальних дій не проводив. На Лиманському напрямку протягом доби росіяни вели безуспішні наступальні дії у напрямку Білогорівки.

"На Авдіївському напрямку минулої доби противник вів наступальні дії в районах Авдіївки та Первомайського Донецької області, але успіху не мав. На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії", – звітує Генштаб.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 16 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника. Протягом минулої доби нашими захисниками було знищено, зокрема, ворожий розвідувальний дрон типу Zala. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили три райони зосередження живої сили, два склади боєприпасів росіян та ще три важливих ворожих цілі.

Парадом 9 травня Російська Федерація спробує продемонструвати свій вплив на Центральну Азію. Російський диктатор Володимир Путін намагається використати парад у Москві, щоб показати подальший вплив РФ, свідчить свіжий звіт Інституту вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Генштаб повідомив останні новини з передової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі