пʼятниця, 15 березня 2024 19:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб доповів про ситуацію на фронті станом на вечір 15 березня: ключове зі зведення

Генштаб доповів про ситуацію на фронті станом на вечір 15 березня: ключове зі зведення
Протягом доби на фронті в Україні зафіксовано 68 бойових зіткнень. Фото: Генштаб ЗСУ

У п'ятницю, 15 березня, Росія завдала декілька ракетних ударів по Одесі, цинічно завдавши повторного удару по співробітникам ДСНС, які на той час вже приступили до ліквідації наслідків та надання допомоги потерпілим.

Внаслідок цієї терористичної атаки, за попередніми даними, щонайменше 20 осіб загинуло та ще 70 поранено. Про це ввечері 15 березня повідомив Генштаб ЗСУ.

Загалом, ворог завдав вісім ракетних та 57 авіаційних ударів, здійснив 46 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Протягом доби на фронті в Україні зафіксовано 68 бойових зіткнень. Найбільше росіяни намагалися прорвати оборону ЗСУ на Авдіївському на Новопавлівському напрямках, намагалися покращити своє тактичне положення на Куп'янському напрямку, водночас не проводили штурмових дій на Бахмутському напрямку.

Авіація Сил оборони завдала ударів по семи районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито понад 20 атак ворога в районах населених пунктів Бердичі, Орлівка, Тоненьке, Первомайське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Георгіївки, Новомихайлівки Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, 22 рази намагався прорвати оборону наших військ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія бреше про підпали позицій ЗСУ біля Куп'янська - ISW

На Куп'янському напрямку Силами оборони відбито три атаки противника в районах населених пунктів Синьківка, Табаївка Харківської області, де ворог намагався покращити своє тактичне положення.

На Лиманському напрямку нашими воїнами відбито дев'ять атак противника в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Терни, Роздолівка Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку ворог п'ять разів атакував позиції наших захисників в районах Старомайорського Донецької області та Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку, протягом доби ворогом здійснено три безуспішних штурми позицій наших військ.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський побував на Авдіївському напрямку фронту.

За його словами, там противник зосередив основні зусилля і вже декілька діб поспіль намагається прорвати оборону українських військ у смугах трьох бригад. Про це генерал повідомив у Facebook.

Ворог щоденно кидає в бій штурмові підрозділи на техніці та в пішому порядку. При цьому наступальні дії загарбників підтримуються інтенсивним вогнем артилерії та активним застосуванням FPV-дронів і дронів зі скидами.

Окрім того, авіація противника періодично наносить удари КАБами з відстані 40 - 50 км, артилерійські позиції та основні елементи бойового порядку прикриваються засобами РЕБ.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб доповів про ситуацію на фронті станом на вечір 15 березня: ключове зі зведення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі