пʼятниця, 15 березня 2024 10:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія бреше про підпали позицій ЗСУ біля Куп'янська - ISW

Росія бреше про підпали позицій ЗСУ біля Куп'янська - ISW
Аналітики спростували фейк РФ про нібито підпал позицій ЗСУ біля Куп'янська. Фото: ukrinform.ua

В РФ стверджують, що "проросійські партизани" нібито підпалили позиції ЗСУ в районі Петропавлівки та ще кількох населених пунктів біля Куп'янська.

Однак, жодного підтвердження цього немає, повідомляють аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сирський із Авдіївського напрямку: Противник намагається прорвати оборону ЗСУ

В Інституті зазначили, що на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна тривають позиційні бої між українськими військами та російськими загарбниками. Підтверджених змін лінії фронту на цій ділянці за добу не відбулося.

Російські джерела стверджували, нібито підпали змусили українські війська відійти з деяких позицій.

"Однак ISW не бачив жодних візуальних свідчень таких підпалів або відходу військових ЗСУ з цих районів", - йдеться у повідомленні.

Російські загарбники минулої доби активно атакували в районах Авдіївки, Красногорівки та Новомихайлівки. А також біля Тернів та Ямполівки Донецької області, повідомив вранці 15 березня Генштаб ЗСУ.

На Куп'янському напрямку противник наступальних та штурмових дій не проводив. На Лиманському напрямку українськими воїнами відбито 16 атак противника в районах населених пунктів Терни, Ямполівка, Роздолівка Донецької області та Білогорівка Луганської області. Там ворог за підтримки авіації намагався прорвати оборону українських військ.

Зараз ви читаєте новину «Росія бреше про підпали позицій ЗСУ біля Куп'янська - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі