пʼятниця, 23 лютого 2024 22:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Данілов сказав, за рахунок чого можна було втримати Авдіївку та вигнати звідти окупантів

Данілов сказав, за рахунок чого можна було втримати Авдіївку та вигнати звідти окупантів
Росіянам вдалося захопити Авдіївку завдяки абсолютній перевазі у повітрі. Фото: instagram.com/libkos

Російським окупантам вдалося захопити місто Авдіївку на Донеччині завдяки абсолютній перевазі у повітрі.

Сили оборони України могли би протистояти бомбардуванням, якби мали на озброєнні західні винищувачі F-16. Таку думку висловив у коментарі The Times секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов.

Він нагадав, що росіяни перетворили Авдіївку в руїни масованими бомбардуваннями, застосовуючи, зокрема, керовані авіабомби. Захищати зруйноване місто, за його словами, було практично неможливо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Там наступають не "чмобіки": військовий розповів про поточну ситуацію в районі Авдіївки

"Якби у нас були F-16, вони б цього не зробили. Ми могли б вигнати їх з нашої території", - наголосив Данілов.

Секретар РНБО зазначив, що країни Заходу повинні усвідомити, що агресія Росії не зупиниться на українській території, тому повинні активніше надавати військову допомогу.

"Цілі Росії стосуються не тільки нашої країни. Якщо у Заходу немає бажання воювати з Росією на території Євросоюзу, на території НАТО, то він має вирішити це питання тут разом з нами", - підкреслив Данілов.

Вночі, 17 лютого, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що українські війська вийшли з Авдіївки Донецької області, щоб уникнути оточення.

За словами Сирського, українські військові завдали ворогу значних втрат. Воїни ЗСУ гідно виконали свій військовий обов'язок, зробили все можливе для знищення найкращих російських військових частин.

Після захоплення Авдіївки Донецької області російські окупанти на цьому напрямку намагаються наступати на селище Ласточкине.

Зараз ви читаєте новину «Данілов сказав, за рахунок чого можна було втримати Авдіївку та вигнати звідти окупантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі