понеділок, 07 листопада 2022 09:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Що відбувається на фронті: свіжі карти бойових дій від ISW
4

Армія Російської Федерації намагається укріпити оборону у Херсонській області, щоб втримати позиції.

Тим часом українські бійці блокують окупантів на правому березі Дніпра, свідчать свіжі мапи американського Інституту вивчення війни ISW.

Збройні сили України продовжують контрнаступ на сході Харківської області та на заході Луганщини. Захисники просуваються на лінії Сватово – Кремінна. Підрозділи ЗСУ завдали потужного удару біля Макіївки у Луганській області, в результаті чого загинули близько 500 російських мобілізованих.

ЗСУ просуваються у Луганській області, а окупанти укріплюються на півдні
Фото: understandingwar.org
ЗСУ просуваються у Луганській області, а окупанти укріплюються на півдні
ЗСУ просуваються у Луганській області, а окупанти укріплюються на півдні
ЗСУ просуваються у Луганській області, а окупанти укріплюються на півдні

Донецький напрямок фронту залишається найскладнішим. Російські блогери заявили, що 155-а бригада морської піхоти РФ зазнала значних втрат під час нещодавнього наступу на Павлівку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ перекидає на Донецьк величезні колони з технікою: відео

Окупанти заявляють, що частково прорвали оборону ЗСУ поблизу Бахмута та нібито мають там певні успіхи. Український Генштаб не підтверджує цієї інформації. Відомо, що у районі Бахмута, Вугледара та Авдіївки тривають інтенсивні бої.

У Херсоні перевдягнуті у цивільний одяг окупанти займають приміщення мирних жителів та укріплюють всередині позиції для ведення вуличних боїв. Одночасно російські пропагандистські журналісти планують у місті зйомки відеоматеріалів на тему начебто знищення ЗСУ мирного населення.

Російські війська в Україні продовжують грубо порушувати закони та звичаї ведення війни стосовно цивільного населення. У Каховці в Херсонській області тривають пошуки диверсійних груп та коригувальників вогню. Затриманих вивозять до Горностаївки, де під тортурами "вибивають" покази.

Зараз ви читаєте новину «Що відбувається на фронті: свіжі карти бойових дій від ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі