середа, 18 січня 2023 14:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Британська розвідка показала актуальну карту бойових дій в Україні

Росіяни на фронті не полишають спроб просунутися у Донецькій області. Водночас Збройні сили України на Донбасі потужно відбивають ворожі атаки.

Українські військові продовжують утримувати оборону у Донецькій та Луганській областях, свідчить свіжа карта, опублікована у Twitter міністерства оборони Великої Британії 18 січня.

Запеклі бої тривають одразу на декількох напрямках. Окупанти намагаються просунутися углиб Донецької області та мають на меті повністю захопити регіон. Українські захисники стримують просування противника. Найгарячішими точками зараз є Соледар, Вугледар, а також райони Бахмута та Авдіївки.

На інших ділянках фронту суттєвих змін немає. Загарбники на півдні продовжують атакувати прифронтову зону в Херсонській та Запорізькій областях. А також б'ють по всій лінії фронту на сході України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соледар, Бахмут і Кремінна: аналітики ISW показали свіжі карти боїв

Автор: twitter.com/DefenceHQ
  Показали актуальну карту війни від британської розвідки
Показали актуальну карту війни від британської розвідки

Російський диктатор Володимир Путін намагається створити нові умови для продовження затяжної війни проти України. Російська Федерація, імовірно, готує рішучі стратегічні дії 2023 року, вважають аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Мова про можливий черговий великий наступ армії РФ. Рішучі стратегічні дії поточного року можуть проявитися у кількох можливих курсах дій, які не виключають одна одну.

Зараз ви читаєте новину «Британська розвідка показала актуальну карту бойових дій в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі