неділя, 29 квітня 2018 04:29

Бойовики на Донбасі обшукали патруль ОБСЄ і погрожували затриманням

Бойовики на Донбасі обшукали патруль ОБСЄ і погрожували затриманням
Бойовики на Донбасі погрожували патрулю ОБСЄ. Фото: Корреспондент.net

На блокпосту у непідконтрольній уряду Горлівки окупанти провели огляд автомобілів СММ ОБСЄ і погрожували затримати патруль місії.

"28 квітня 2018 року в 14:00 на блокпосту, розташованому на північ від н.п. Горлівка, 6 озброєних членів збройних формувань зупинили патруль СММ, що складається з 5 співробітників на двох броньованих автомобілях, які прямували з підконтрольних до непідконтрольних уряду районам Донецької області ", - повідомили в Організації.

Окупанти вимагали провести огляд багажників автомобілів СММ, і патруль прийняв цю вимогу. Потім окупанти зажадали перевірити всі ящики для інструментів з обох автомобілів, щоб "переконатися, що СММ не переміщує зброю", проте спостерігачі пояснили, що це буде обмеженням їх свободи пересування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спостерігачі ОБСЄ дізналися, де бойовики ховають танки

У відповідь бойовики запропонували або виконати вимоги, або повернутися на контрольовану Україні територію.

"Пізніше бойовики заявили, що в разі невиконання їхніх вимог викличуть "команду спеціального призначення", щоб та забрала спостерігачів в інше місце для перевірки вмісту обох автомобілів", - йдеться в повідомленні.

Спостерігачі змогли повернутися на свою базу в окупованому Донецьку тільки після того, як показали бойовикам вміст ящиків з інструментами, аптечок і спальників.

Група спостерігачів спеціальної моніторингової місії ОБСЄ потрапила під обстріл на Донбасі. Через це були змушені покинути спостережний район на непідконтрольінй Україні території. Інцидент стався в районі села Пікузи Волновахського району на Донеччині

Зараз ви читаєте новину «Бойовики на Донбасі обшукали патруль ОБСЄ і погрожували затриманням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі