понеділок, 24 липня 2017 10:31

Медитація та тхеквондо на парах: українець про навчання в Кореї

Медитація та тхеквондо на парах: українець про навчання в Кореї
Андрій Рижков працює викладачем у корейському університеті. Фото: http://xa1va.com

Андрій Рижков із міста Конотоп Сумської області працює викладачем у корейському університеті.

Вперше у Корею потрапив за обміном студентами. Навчався в університеті Вонкванґ, в провінції Північна Чолла, на південному заході півострова, повідомляє xa1va.

"Навчальний заклад був заснований орденом Вон-буддистів. Мені, як і решті іноземних студентів, випала нагода вивчати не тільки корейську мову, а й такі предмети як медитація, тхеквондо, каліграфія тощо. Сказати, що це був цікавий досвід чи щось нове – не сказати нічого. Лише заняття з медитації чого варті! Уявіть моє обличчя – другокурсника з України – коли нас стали навчати справжнісінькі буддистські монахи. До того ж чомусь такому, що ми бачили хіба що у піратських копіях культових фільмів про Брюса Лі чи про Джекі Чана", - розповідає Андрій Рижков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці мають подібне почуття гумору до ірландців - діаспорянин

У Корею приїхав з $400 в кишені. Їх мав розтягнути на шість місяців стажування.

"Враховуючи те, що стипендію мені не платили, доводилося економити. Але навчання, проживання в гуртожитку і триразове харчування в університетській їдальні були безкоштовні. Тож гроші були потрібні хіба що на морозиво або якісь особисті речі. Місцеві корейці виявилися надзвичайно гостинні. Один студент із сусідньої кімнати в гуртожитку подарував мені велосипед, знайомий поліцейський пригощав морозивом. Викладач тхеквондо, коли зрозумів, що мені та двом іншим друзям із Казахстану до вподоби цей вид бойового мистецтва, вирішив тренувати нас додатково, поза програмою", - каже чоловік.

Після закінчення навчання та викладання в українському університеті повернувся в Корею.

"Романтика починає відходити на другий план, коли за оренду квартири в 30 квадратних метрів у спальному районі провінційного міста доводиться віддавати щомісяця 600 доларів разом із заставою в 10 тисяч доларів на період винайму житла. Звичайно, були й свої плюси – вдавалося подорожувати, адже одним із величезних бонусів університетської роботи є канікули – 2 місяці влітку і стільки ж взимку. Та й ціни на літак до інших азійських країн відносно дешеві", - розповідає Андрій.

В університетах деяких арабських країн хлопці та дівчата навчаються окремо. Існують правила, які забороняють їм спілкуватися.

Зараз ви читаєте новину «Медитація та тхеквондо на парах: українець про навчання в Кореї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі