понеділок, 24 липня 2017 00:17

Українці мають схоже почуття гумору з ірландцями, - діаспорянин

Українці мають схоже почуття гумору з ірландцями, -  діаспорянин
Директорів Асоціації українців Республіки Ірландія Михайло Баскін

Ірландці дуже схожі з українцями. Мають однакове почуття гумору. Про це Gazeta.ua розповідає Михайло Баскін з Тернополя, який близько 17 років живе у Дубліні. Він - один із директорів Асоціації українців Республіки Ірландія. Створив та редагує для діаспори онлайн-журнал "Ірландська Хата".

"Однакове почуття гумору видно по коментаторах на Євробаченні. Ірландські ведучі майже ніколи не сміються над жартами колег з інших країн. Найчастіше вони бурчать. Але від українців були в захваті. Писали про них в газетах. Англійці наших жартів не розуміють. Ніколи не будуть сміятися над собою, - розповідає Михайло Баскін, - Різниця між нами та ірландцями в тому, що вони трішки добріші. Менше зациклені на своїх проблемах, бо мають вищий рівень життя".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вчителі ходять з колонкою і мікрофоном" - українець став викладачем в Китаї

За словами чоловіка, суспільство в Ірландії не дає себе ображати. Люди завжди реагують на проблеми в державі.

"В Ірландії водопостачання повністю безкоштовне. Два роки назад спробували поставити лічильники. Цю умову висунув Європейський Союз. Людям прийшли перші рахунки, але їх оплатили лише одиниці. Більшість вийшли на демонстрації. В результаті - лічильники зняли. Вода залишилася безкоштовною. Людям, які оплатили чеки, обіцяють повернути гроші. Ще одна показова ситуація — відставка міністра внутрішніх справ. Поліцейський з маленького міста подав рапорт про те, що не реєструються всі порушення. Комісар поліції Ірландії сказав, що він виносить сміття з хати. Через скандал, який розгорівся, замінили усіх керівників".

Михайло Баскін щороку відвідує із сім'єю Україну. Разом із діаспорою допомагає бійцям АТО. Збирають та передають військовим гроші, медичні препарати, одяг.

Тілом живемо в Ірландії. Серцем — на дві країни. Подорожуючи між Ірландією
та Україною, ми їдемо з однієї домівки до іншої.

У Франції вигідно працювати час від часу, якщо у пріорітеті сім'я і діти. Витрати пропорційні доходам. Тим, хто втратив роботу, допомагає біржа по безробіттю, вони платять менше податків. При цьому на біржі праці отримують суми, трохи менші за зарплату. Про це Gazeta.ua розповідає українка Наталія Сімерецька, яка 15 років живе у Парижі.

Зараз ви читаєте новину «Українці мають схоже почуття гумору з ірландцями, - діаспорянин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі