понеділок, 10 вересня 2012 13:52

Українську армію скоротять вдвоє і витратять на це багато грошей

Українську армію скоротять вдвоє і витратять на це багато грошей
Фото: tsn.ua

До 2017 року українську армію обіцяють скоротити вдвічі. З такою заявою виступив заступник начальника Головного управління особового складу Генерального штабу Ігор Ніколаєнко, пише Комерсант.

"Зараз чисельність збройних сил становить 193 тисяч осіб. До 2017 року планується зменшити її до 100 тис.", - за словами Ніколаєнка.

При цьому в Міноборони розраховують збільшити частку бойових частин і спрямовувати більше коштів на розвиток армії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уникнути армійської служби дозволяють 22 закони

"За рахунок скорочення структур забезпечення, частка бойового складу армії складе 70%", - говорив раніше на слуханнях у Верховній Раді, присвячених перспективам розвитку військової сфери, начальник Генштабу Володимир Замана.

Крім іншого, в Міноборони планують в 2014 році перевести армію на контрактний принцип комплектування. На згаданих парламентських слуханнях глава комітету з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко відзначав, що скорочення армії при позаблоковому статусі держави є "злочином".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україну можуть втягнути у військовий конфлікт - Міноборони

Водночас інший член комітету Анатолій Кінах переконаний, що чисельність збройних сил у 100 тис. чоловік близька до тієї, яка визначена військовою доктриною, а оптимальним варіантом за умови переходу на контрактну форму є армія в 90 тис. осіб.

"Для проведення реформи необхідно змінити баланс нашого оборонного бюджету - зараз тільки 20% йде на розвиток, а все інше - на поточні витрати. Найближчим часом ми повинні близько 40% коштів витрачати на розвиток", - сказав Кінах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три військові бази варто розмістити Україні на території Росії

За його словами, скорочення армії вимагатиме серйозного фінансування - для адаптації військових, звільнених зі збройних сил.

Зараз ви читаєте новину «Українську армію скоротять вдвоє і витратять на це багато грошей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі