понеділок, 02 грудня 2013 11:14

У прокат вийде нова збірка українських короткометражок виключно про романтику
7

Друга добірка українських короткометражних фільмів "Українська Нова Хвиля" виходить в національний прокат. З 11 грудня її покажуть в десяти містах України.

Як і в першу добірку, сюди включили найкращі короткометражні роботи молодих українських режисерів. Цього разу відібрали фільми романтичної тематики. Усі вони вже приймали участь в українських фестивалях - Одеському, "Молодість" та "Крок".

Усього покажуть сім фільмів. Більшість із них комедії, і навіть три анімаційні роботи також змусять глядачів сміятися. Приміром, "Русалка" Олександра Бубнова усього на одну комедійну хвилину, за яку печерний чоловік має вирішити "а все таки - русалка чи ні?". "Дівчинка з рибячим хвостом" Сергія Мельніченко також анімація, але цього разу пригодницька - про те, що в житті буває купа непередбачених ситуацій. А от робота "Стеляться тумани" Дмитра Лісенбарта виконана в народницькому стилі з використанням українських орнаментів, зорових образів, які відповідають сюжетній лінії однойменної композиції гурту "Юркеш", що супроводжує мультиплікаційну роботу. У ній йдеться про родове коріння, молодість та любов.

Про любов і також з гумором Роман Бровко зняв романтичну комедію "18+". У ній розповідається про 18-річну дівчину, яка хоче розпрощатися зі свєю незайманістю. А все через те, що друзі вважають її "білою вороною". Вона йде з подругою у нічний клуб, знайомиться з хлопцем, приїжджає до нього додому і з цього моменту починається "молодіжний комедійний фарс".

Іще одна комедія про дівчину, яка важить менше 50-ти кілограм і намагається змінити своє ставлення до себе і до оточуючих. Марина Артеменко не лише зрежисерувала короткометражку "Не менше 50 кг", а й написала до нього сценарій. Ідея короткометражки виникла з епізоду, в якому дівчина, аби піднятися в грузовому ліфті возить з собою величезні бутлі з водою.

"Кисневий голод" - уже лірична драма. У ній режисерка Анастасія Максимчук досліджує буденність довготривалих стосунків. "Помин" - дебютна короткометражка киянки Ірини Цілик.Також лірична історія. У ній йдеться про містянку, яка отримує в спадок неприкаяну хату в селі. На героїню звалюються дитячі спогади, і вирішити, що робити зі спадщиною, виявляється непросто. Знімали фільм недалеко від Батурина.

"Спробувала для себе щонайперше уявити як це продати будинок, в якому минуло дитинство, - каже режисер Ірина Цілик. - У мене є такий особливий дім в Чернігівській області. Ми там три роки прожили з чоловіком та сином заради "експерименту". Будинок залишився мені від прадіда. Усе моє коріння звідти проросло. Для багатьох людей ця тема також близька. Часто буває, що залишається десь неприкаяна хатка після смерті бабусі чи дідуся. І з одного боку - "тягнути" її складно - їздити з Києва і доглядати. І часом отакі хати продаються. А з іншого - важко уявити як відрізати таку частку життя".

У широкий прокат збірка вийде з 11-го грудня. Прем'єрний показ відбудеться у кінотеатрі "Київ" 4 грудня.

Зараз ви читаєте новину «У прокат вийде нова збірка українських короткометражок виключно про романтику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі