четвер, 18 серпня 2011 10:39

У Буенос-Айресі відкрили головний фестиваль танго
6

Фото: Фото: flickr

На міжнародний фестиваль танго в Буенос-Айресі зібралися понад 500 відомих танцюристів. Конкурс танго триватиме до кінця місяця.

У рамках фестивалю відбудуться більше 150 концертів, майстер-класів і танцювальних вечорів. Свої двері відчинить ярмарок товарів, що мають відношення до танго.

Одним з центральних подій свята танцю стане чемпіонат світу з танго, відбіркові тури якого почнуться на наступному тижні. Організатори поки не називають країни, які будуть представлені танцюристами на конкурсі, але повідомляється, що в ньому візьмуть участь більше 480 танцювальних пар з усього світу. Вони змагатимуться в двох категоріях - салонне і сценічне танго. Два фіналу пройдуть 29 і 30 серпня відповідно на столичному стадіоні "Луна-парк".

Фестиваль і чемпіонат світу з танго проводиться в аргентинській столиці в дев'ятий раз під патронажем уряду міста Буенос-Айрес. Вхід на всі заходи безкоштовний.

На замовлення шанувальників аргентинського танго Буенос-Айреса в столиці Аргентини незабаром відкриється сталевий пам'ятник цьому танцю, що став одним з головних символів країни. Двотонний монумент стане першим у своєму роді в усьому світі. До цього ще ніхто не ставив пам'яток танцю або музичному напрямку.

До уваги відвідувачів буде представлена ??виставка "Карлос Гардель: від людини до легенди", присвячена визнаному в усьому світі королю танго.

Міністр культури аргентинської столиці Ернан Ломбарді зазначив, що "танго - це частинка самобутності Буенос-Айреса".

У 2009 році ЮНЕСКО оголосила аргентинське танго всесвітнім культурною спадщиною, і висловив побажання, щоб в ці дні "Буенос-Айрес перетворився на одну велику "мілонгу". Так тут називають популярні танцювальні вечори, де танцюють в тому числі і танго.

Зараз ви читаєте новину «У Буенос-Айресі відкрили головний фестиваль танго». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі