понеділок, 07 грудня 2009 16:40

Останній роман Набокова не викликав інтересу у покупців

Останній роман Набокова не викликав інтересу у покупців

Рукопис останнього роману Володимира Набокова "The Original of Laura" (у російському перекладі - "Лаура та її оригінал") не вдалося продати на аукціоні, повідомляється на сайті будинку Christie"s, що виставив раритет на торги.

До початку торгів, проведених Christie"s в Нью-Йорку 4 грудня, рукопис "Лаури" планувалося продати за 400-600 тисяч доларів, проте лот не викликав інтересу у потенційних покупців.

Рукопис роману, що являє собою 138 каталожних карток з текстом, виставив на торги син письменника Дмитро Набоков. Володимир Набоков не встиг завершити "Лауру" і просив спадкоємців знищити рукопис. Син Набокова довгий час не міг вирішити подальшу долю останнього роману батька, проте в 2008 році оголосив, що "Лаура" все ж таки буде опублікована. 17 листопада 2009 року "Лаура" надійшла в продаж у Великій Британії та США, російський переклад книги вийшов 30 листопада.

Найдорожчим лотом аукціону, проведеного Christie"s 4 листопада, став лист першого президента США Джорджа Вашингтона. Лист Вашингтона, що складається з чотирьох сторінок, племінникові, датований 9 листопада 1787 року, пішов з молотка за 3 мільйони 218 тисяч 500 доларів при естімейті в 1,5-2,5 мільйона, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Останній роман Набокова не викликав інтересу у покупців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі