четвер, 20 квітня 2017 14:00

На Каннському кінофестивалі покажуть фільм про війну на Донбасі

На Каннському кінофестивалі покажуть фільм про війну на Донбасі

На кінофестивалі у французьких Каннах у програмі "Двотижневик режисерів" покажуть фільм "Іній" литовського режисера Шарунаса Бартаса.

Про це повідомляє голова Держкіно Пилип Іллєнко у Facebook.

"Щойно на прес-конференції організаторів цієї програми Канського кінофестивалю оголосили про участь фільму "Іній" / Frost. Стрічка створена за підтримки Держкіно. Розповідає про війну та окупацію в Україні", - написав Іллєнко. "Іній" створили у копродукції України, Франції, Литви і Польщі.

Головним героєм фільму став молодий литовець Литвин Рокас. Випала нагода відвідати Україну. Їде разом з гуманітарним конвоєм, хоче побачити справжню війну. Зустрічає двох військових журналістів. Ролі виконують польський актор Анджей Хира та французька актриса й співачка Ванесса Параді. На Донбасі Рокас знаходить кохання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український режисер отримав престижну нагороду

Український режисер Сергій Лозниця з фільмом "Покірлива" увійшов до основної програми Каннського кінофестивалю. Фільм, сценарій до якого написали за мотивами оповідання Федора Достоєвського, матиме у Каннах світову прем'єру.

Зараз ви читаєте новину «На Каннському кінофестивалі покажуть фільм про війну на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі