вівторок, 24 червня 2008 15:44

За озвучення однієї серії "Сімпсонів" платять півмільйона доларів

  Родина Сімпсонів (зліва направо) — Меґґі, Гомер, Мардж, Ліса та Барт — із перших хвилинних міні-серій мультфільму, які протягом трьох сезонів показували в ”Шоу Трейсі Ульман”. Метт Ґрейнінґ, який вигадав серіал, дав героям  імена своїх справжніх родичів.
Родина Сімпсонів (зліва направо) — Меґґі, Гомер, Мардж, Ліса та Барт — із перших хвилинних міні-серій мультфільму, які протягом трьох сезонів показували в ”Шоу Трейсі Ульман”. Метт Ґрейнінґ, який вигадав серіал, дав героям імена своїх справжніх родичів.

П"ять акторів, які озвучують героїв американського мультфільму "Сімпсони", відмовлялися працювати над 20-м сезоном серіалу. Вони вимагали підвищення заробітної плати. Переговори з керівництвом тривали місяць, і врешті з акторами підписали контракт на $5 млн.

Тепер за роботу над однією серією кожен із них отримуватиме $100 тис. Раніше платили по $72 тис.

— Подібний страйк актори влаштували 2004-го, перед 15-м сезоном, — пише на сайті російського фан-клубу "Сімпсонів" користувач Dagdamor. — Тоді їх теж не влаштовувала зарплатня. Конфлікт вирішили. Та потім ходили чутки, що він був просто піар-акцією. І справді, інтерес глядачів до 15-го сезону побив усі рейтинги.

Почати роботу над новим сезоном актори мали  місяць тому. Через затримку шанувальникам мультфільму пообіцяли створити на дві серії більше, аніж планували спочатку. Нові "Сімпсони" з"являться восени. На сайтах фан-клубів почалися обговорення, яким буде новий сезон, і що в ньому глядачам було б цікаво.

— Мені хотілося б побачити хоч одну серію, в якій Мардж любить Лісу (Мардж — мати в сім"ї Сімпсонів, Ліса — її донька. — "ГПУ"), — пише Dagdamor. — В останніх сезонах вони віддалилися одна від одної, Мардж більше няньчиться із Меґґі (молодша донька. — ГПУ), а Ліса наче сама по собі.

Інший шанувальник мультфільму, що ховається за ніком Archie, критикує сценаристів:

— Сподіваюся, що в новому сезоні вони перестануть користуватися схемою "беру сюжет будь-якого фільму чи книжки, перекладаю його на "Сімпсонів" і додаю трохи тупих жартів". Хочеться оригінальних сюжетів і тонкого гумору.

— Хочу серій про подорожі Сімпосонів в інші краї, — додає користувачка Simpson-girl. — Стьоб над культурою цих країн та їхніми традиціями, знайомство з місцевими звичаями — це все цікаво. Непогано б зробити серії про життя геніїв минулого та пародії на класичні твори.

"Сімпсони" — найтриваліший мультфільм в історії американського телебачення. Він з"явився 17 квітня 1989 року на каналі "Фокс". Нині відзняли 420 серій у 19 сезонах. Це гостросоціальне шоу, в якому висміюють суспільні стереотипи, спосіб життя середньостатистичного американця. Зачіпали й політичні теми, зокрема війну в Іраку. Часто героями мультика роблять відомих людей — президентів країн, співаків, акторів. Останні здебільшого й озвучують своїх персонажів. Головні герої говорять голосами п"ятьох акторів — Дена Кастелланета, Джулії Кавнер, Ненсі Картрайт, Ярдлі Сміт та Хенка Азаріа.

Зараз ви читаєте новину «За озвучення однієї серії "Сімпсонів" платять півмільйона доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі