понеділок, 01 березня 2010 18:11

Владислав Галкін помер від серцевої недостатності

Автор: фото з сайта www.livestory.com.uа
  Торік Владислав Галкін зіграв головного героя у восьмисерійному фільмі ”Котовський”. Це була його остання роль
Торік Владислав Галкін зіграв головного героя у восьмисерійному фільмі ”Котовський”. Це була його остання роль

Минулої суботи 38-річного російського актора Владислава Галкіна знайшли мертвим у квартирі, яку він винаймав у Москві. Він помер від серцевої недостатності, яку спричинив панкреатит. Вітчим — 63-річний Борис Галкін — попросив друга навідатися до сина, бо той не відповідав на дзвінки. Двері вибила міліція. Його знайшли мертвим у ліжку.

Владислав Галкін дебютував на Одеській кіностудії у стрічці Станіслава Говорухіна "Пригоди Тома Сойєра та Гекльберрі Фінна". 9-річним зіграв Фінна.

— Річку Міссісіпі знімали на Дніпрі. Якось вирішили відв"язати пліт і покататися. Течія виявилася сильною, нас ледве виловили, — згадував він.

На кіностудії ім. Довженка виконував ролі в пригодницьких стрічках "Вантаж без маркування", "Золотий ланцюг".

— З ним було легко працювати. На зйомках не вередував, як інші підлітки. Хотів бути схожим на свого вітчима, актора Бориса Галкіна. Справжнє прізвище Владіка — Сухачов. Його мама, художник-костюмер, вийшла вдруге заміж. Владік так здружився з Борисом, що взяв його прізвище, — пригадує столичний режисер 74-річний Олександр Муратов.

14-річним Владислав грав у його фільмі "Золотий ланцюг".

— Вже коли був на піку слави й наїжджав до Києва зніматися в серіалах, завжди телефонував. Я його запам"ятав ніжним, чутливим хлопцем, хоч він і мав лице розбишаки. Так буває, що інтелігентних акторів через зовнішність запрошують на ролі шоферюг. Василя Шукшина теж вважали злочинцем після "Калини червоної", а він був вчителем й комсомольським працівником.

Владислав Галкін знімався в серіалах "Далекобійники", "Спецназ", "Дільниця", "Диверсант". Під час зйомок посковзнувся на мокрій шпалі, розбив меніск і порвав зв"язки колінного суглоба. Йому зробили кілька операцій, занесли інфекцію. Півтора місяця ходив із температурою 40°С, але продовжував працювати.

Останні роки він зловживав алкоголем. Півроку тому в кафе вистрелив з пістолета в склянку. Ударив міліціонера в голову. Його засудили за хуліганство до одного року і двох місяців умовно.

— Він помер, бо був нікому не потрібен, — каже приятель Влада 39-річний журналіст Отар Кушанашвілі. — Публічно просив вибачення за свою поведінку, але його ніхто не пробачив. Він помер від самотності.

Актор двічі брав шлюб із актрисами — Світланою Фомічовою і Дарією Михайловою. Нещодавно остання від нього пішла.

2 березня Владислава Галкіна поховають на Троєкурівському цвинтарі в Москві.

Зараз ви читаєте новину «Владислав Галкін помер від серцевої недостатності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі