пʼятниця, 30 грудня 2011 00:00

Вакарчук вийшов на новий рівень

Музичні продюсери та радіоведучі говорять про найкращу пісню українських виконавців за 2011 рік.

Ігор Кондратюк, 49 років, продюсер:

— Приємно, що у вересні на вершинах хітпарадів майже всіх радіостанцій була україномовна пісня. Востаннє таке було, не згадаю навіть коли. Найхітовішою торік стала пісня дуету співачки Альоші і Влада Дарвіна "Ти найкраща". Вона не була революційною ні в музичному плані, ні в текстовому. Вдало вистрілили пісні Віталія Козловського "Не боюсь", Наталки Могилевської "Изменница". Кузьма Скрябін був дуже ліричний у пісні "Вибач". На другому місці назвав би хіт "Прованс" співачки Йолки. Вийшов ще у вересні 2010-го, але лунав звідусіль ще цілий рік.

Марія Бурмака, 41 рік, співачка:

— Відзначила б пісні "Тартака" "Не кажучи нікому", "Подумай". Можливо, вони написані раніше. Але 2011 рік для музичної індустрії й культури був несприятливий. Запровадили законопроект про урізання української музики в ефірі, нові податки на гастрольну діяльність.

Сергій Кузін, 48 років, радіоведучий:

— Пісня року для мене — "Этажи" групи "Бумбокс", записана разом із клавішником Дмитром Шуровим. Вона якісна, дуже музикантська й правильна. Святослав Вакарчук у спільному з харків'янином Сергієм Бабкіним проекті "Брюссель" вийшов на новий рівень. Вакарчук зараз для України робить значно більше, ніж усі політики разом узяті. Творчість Джамали виходить за рамки комерційної музики. Вона — яскраве європейське явище. Кажуть, не має справжнього хіта. Але шлягери зараз роблять. Забивають ефір, і слухачу немає куди діватися. У Джамали є чудова пісня "Смайл". А те, що не вона потрапила на Євробачення, а потрапило те, що потрапило — це не проблема Джамали, а проблема нашої країни.

Зараз ви читаєте новину «Вакарчук вийшов на новий рівень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі