вівторок, 27 березня 2012 07:15

"У Росії більше можливостей і грошей"

Російський актор Олексій Маклаков, 51 рік, зіграє у спектаклі київського режисера Віталія Малахова "Він — моя сестра". Герой Маклакова — буркотливий колишній поліцейський. Його ненависть до сусіда-трансвестита згодом переростає у дружбу. Виставу покажуть 1-2 квітня у Національному театрі оперети.

Чим відрізняється робота в українському і російському театрах?

— У Росії простіше — можливостей більше та й багатші ми. В Україні важче знайти фінансування. Але тут усе ідеально організоване. Скрупульозна точність у розкладі репетицій. Живу в одному з кращих готелів Києва — "Прем'єр Паласі" (найдешевший одномісний номер — 2730 грн за ніч. — "ГПУ"). Коли росіяни дізнаються, які в Україні умови праці театрального актора, буде справжній бум. Усі захочуть тут працювати. Єдине — дуже важко не переїдати у ваших ресторанах. Надзвичайно смачно годуєте.

Ви казали, у професії актора для вас найголовніше — хороший заробіток.

— Саме тому й пішов з московського театру Маяковського, бо у великих театрах платять мало. Відкриття нових театральних компаній в Україні є справжнім проривом. Це робочі місця у складний для акторів час. Взагалі, у кожного нормального артиста є свій бізнес. У мене також. Як футболіст за допомогою м'яча будує собі будинок, так і я. Праця має приносити прибуток. Доки мені щастить, я ще й задоволення від неї отримую.

Як позначилися на театрах політичні події в Росії?

— Ви — вільна країна. Навіть за наявних проблем ви вільніші за нас. Орієнтуюся на шоу з Шустером. Доки воно є, в Україні є свобода. У студії збираються люди, які сміливо висловлюють свою позицію. У Росії ніколи не поставили б такий спектакль, як "Він — моя сестра". В ньому йдеться про трансвестита. У нас ідіотські закони, що йдуть поза демократією. Заборонена пропаганда секс-меншин. Найдурніше, що можна було придумати. В Росії дуже часто шукають прихований зміст там, де його немає. Але останні події, марші незадоволених провокуватимуть появу нової літератури. А за нею й нові настрої в театрі.

Із сином познайомився на зйомках "Солдатів"

Популярність Олексій Маклаков здобув після ролі прапорщика Шматка в телесеріалі "Солдати". Під час його зйомок познайомився зі своїм сином від першого шлюбу, 25-річним Іллею Білокобильським. Він зіграв рядового Скрипку. Маклаков одружений утретє з 27-річною Ганною Романцевою. Виховують 3-річну доньку. Також має 13-річну дочку Ніколь від другого шлюбу.

 

Зараз ви читаєте новину «"У Росії більше можливостей і грошей"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі