середа, 18 липня 2007 17:23

Сьогодні — українська прем"єра "Гаррі Поттера"

Cьогодні, 19 липня, в українських кінотеатрах — прем"єра п"ятої частини фільму "Гаррі Поттер і Орден Фенікса". Стрічка режисера Девіда Йєтса отримала нагороду американського музичного телеканалу МТV в номінації "Найкращий фільм літа, якого ви ще не бачили". Світова прем"єра пройшла 11 липня. У фільм вклали $150 млн. Але вже за тиждень прокату він зібрав $330 млн.

Режисер Девід Йєтс — майстер детективу. Найвідоміша його робота — серіал "Суто англійське вбивство".

У п"ятій частині Гаррі вже не казковий герой, не дитя. Йому виповнилося 15. Цього разу основною метою героя є боротьба з Лордом Воландемортом, втіленням всесвітнього зла, який повернув собі втрачені сили й готовий  підкорити світ. Але значна частина магічного товариства не вірить хлопцеві. Гаррі підтримують шкільні друзі, а також товариші його батьків, загиблих від рук Лорда. Гаррі тоді також мав загинути, але сталося так, що він вижив. Прокляття Воландеморта лишило мітку на чолі Поттера, і саме в цьому фільмі з"ясується, що існує одне пророцтво. За ним лише юнак, народжений у липні й відмічений Воландемортом, може битися з Лордом на рівних.

У цій частині з"являються нові актори: Хелена Бонем Картер ("Бійцівський клуб") у ролі Белатріси Лєстранж, Імельда Стонтон ("Закоханий Шекспір") — Долорес Амбрідж і Наталія Тєна ("Вишукане мистецтво кохання") — Німфодора Тонкс.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні — українська прем"єра "Гаррі Поттера"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі