вівторок, 14 вересня 2010 05:11

"Ми готуємо справжню бомбу"

Автор: фото з сайта www.vn.20minut..ua
  Актори Ада Роговцева й Ахтем Сеітаблаєв грають у спектаклі ”Будьте як удома” в київському театрі ”Сузір’я”. Торік  для Ади Роговцевої його поставила її донька, режисер Катерина Степанкова. У вересні Катерина ставить для матері спектакль ”Вася має подзвони
Актори Ада Роговцева й Ахтем Сеітаблаєв грають у спектаклі ”Будьте як удома” в київському театрі ”Сузір’я”. Торік для Ади Роговцевої його поставила її донька, режисер Катерина Степанкова. У вересні Катерина ставить для матері спектакль ”Вася має подзвони

У вересні розпочинається новий театральний сезон. Актори та режисери повертаються з відпусток і літніх гастролей.

Столичний Театр драми і комедії на Лівому березі покаже прем"єру комедії "Вася має подзвонити". У головній ролі Ада Роговцева, режисер — її донька Катерина Степанкова. Ада Миколаївна грає гостинну господиню пансіонату Руту, яка спілкується телефоном із покійним чоловіком Васею. Спокій Рути порушують гості: бізнес-леді, художниця, німецький психіатр та арфістка із сином.

Київська "Вільна сцена" розпочала сезон новою моновиставою "Щуролов" у виконанні актора театру ім. Франка — Олександра Форманчука. Спектакль поставлено за однойменним твором Олександра Гріна. Сюжет — бій людини із темною щурячою реальністю.

— Це з дитинства була моя улюблена новела. Давно хотів її поставити, але не знав як. Нарешті придумав 3D-книгу, де в реальному часі відбувається взаємодія актора та ілюстрацій. За комп"ютером із планшетом сидить художник. Він стежить за актором і малює під час вистави, а відеопроектор видає це на сцену. Це новий жанр. Ми навіть думаємо запатентувати 3D-книгу, — каже 46-річний режисер Дмитро Богомазов.

Коля вирішив побудувати церкву Леннона, але люди його не зрозуміли

Запорізький театр VIE 16–26 вересня на острові Хортиця проведе фестиваль "Золота Хортиця-2010". Серед учасників київська театральна майстерня "Студія Паріс", столичний театр "Дах", харківський "Нова сцена", одеський "Ланжерон", трупи з Мінська й Санкт-Петербурга.

— Ще ми готуємо справжню бомбу — виставу "Джон Леннон". Прем"єру запланували на 9 жовтня, коли співаку виповнилося б 70 років, — розказує Владислав Лебедєв, 46 років, директор VIE. — Спектакль складатиметься з трьох частин. Перша — за п"єсою російського драматурга Сергія Носова. Був такий фанат Коля Васин. Він збирав платівки, плакати. Потім вирішив побудувати церкву Леннона, але люди його не зрозуміли.

У львівському театрі ім. Курбаса покажуть прем"єру "Король Лір". Актори грають серед тканин, які є одночасно декораціями й одягом. Раніше туркменський режисер Овлякулі Ходжакулі ставив цю п"єсу Шекспіра в Туркменії та Індії.

— Я більше схиляюся до східного театру, актори — до європейського. Тому поєднали у виставі Схід і Захід. Я скоротив трагедію та зменшив кількість персонажів до семи. Але при цьому зберіг усі основні сцени, написані Шекспіром, — говорить Овлякулі Ходжакулі, 51 рік.

Сумська і Бенюк зіграють подружжя

— Створюємо новий театр, антрепризу. Максимум за два місяці буде прем"єра за збіркою Чехова "Жінка є жінкою". Богдан Бенюк гратиме чоловіка, я — дружину. Глядачі побачать бурхливий процес сімейного життя на сцені. Ми з Бенюком будемо сваритися, битися, миритися. Мінятимемося ролями в родині, навіть статями, — каже акторка 44-річна Ольга Сумська.

Богдан Бенюк хоче ставити виставу українською мовою.

— Але я кажу: Чехов таки має бути російською. Може, зробимо експеримент — Богдан буде говорити українською, а я російською, — додає Сумська.

Поки шукають приміщення, гратимуть на сцені столичної консерваторії.

— Приміщенням і декораціями займається продюсер театральної компанії "Бенюк і Хостікоєв" Мирослав Гринишин. Він же веде переговори про фінансування. Але новий театр буде самостійним, він не матиме стосунку до компанії "Бенюк і Хостікоєв", — розказує телефоном актор Богдан Бенюк, 53 роки. — Новий театр придумав створити режисер Валентин Козьменко-Делінде. Нас з Ольгою запросив він.

У театрі гратимуть молоді артисти з акторського курсу Богдана Ступки.

Зараз ви читаєте новину «"Ми готуємо справжню бомбу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі