четвер, 18 червня 2009 19:48

Прем"єр заплатить за операцію Андраніка Алексаняна

Автор: фото: УНІАН
  Прем’єр Юлія Тимошенко оголошує хмельничанина Андраніка Алексаняна (в центрі) переможцем українського туру дитячого Євробачення-2009. Конкурс фінішував 14 червня в кримському таборі ”Артек”
Прем’єр Юлія Тимошенко оголошує хмельничанина Андраніка Алексаняна (в центрі) переможцем українського туру дитячого Євробачення-2009. Конкурс фінішував 14 червня в кримському таборі ”Артек”

Хмельничанин 11-річний Андранік Алексанян представлятиме Україну на дитячому Євробаченні-2009. У минулі вихідні він переміг у національному відборі, що проходив у Артеці. У подарунок отримав ноутбук від прем"єра Юлії Тимошенко.

— Коли сину вручили приз глядацьких симпатій, подумала, що першого місця нам не дадуть, — каже мати Андраніка 45-річна Людмила Алексанян. — Аж трохи обідно стало. У СМС-голосуванні Андранік зайняв друге місце із 1097 балами, поступився Сашкові Черненку з Одеси на 165 балів. А тоді на сцену вийшла Юля Тимошенко і сказала, що наш Андранік переможець, бо йому перевагу віддало журі. Він підійшов до мікрофона, вклонився тим, хто за нього голосував, і заплакав.

Людмила із сином до 20 червня відпочивають в "Артеку":

— Досі не купалися в морі. Вокал, хореографію й акторську майстерність вчимо. Усі діти без батьків, а я його самого залишити не можу.

Андранік хворіє на ахондродисплазію — вроджений дефект росту кісток. Зріст хлопчика — 1 м 8 см. Така недуга трапляється в одного з 25 тис. дітей.

— До 3 років був вищий за однолітків, а тоді зупинився у рості. Учора мені подзвонила прес-секретар Тимошенко, переключила на Юлію Володимирівну. Ми з нею говорили 10 хвилин. Вона пообіцяла, що сама займеться операцією Андраніка. Сьогодні вранці від неї передзвонили. Сказали, що знайшли клініку. Нас чекатимуть після Євробачення.

— Фізичні вади Андраніка у вокалі не мають значення, — каже член журі, композитор Олександр Злотник, 60 років. — В Андраніка яскравий тембр голосу. Він дуже артистичний, очі горять.

Навесні хлопчик став учасником шоу "Танцюю для тебе" на каналі "1+1". Щоб назбирати йому грошей на операцію, танцювали боксер В"ячеслав Узєлков і хореограф Ксенія Горб.

— 50 тисяч гривень нам дали "Житомирські ласощі", ще 25 тисяч — канал "1+1", — каже Людмила. — Узєлков уже 10 разів дзвонив. Каже, есемески тільки за Андраніка відправляв.

Дитяче Євробачення відбудеться 21 листопада в Києві. Переможця визначатимуть змішаним голосуванням: 50% — голоси телеглядачів, 50 — журі.

Зараз ви читаєте новину «Прем"єр заплатить за операцію Андраніка Алексаняна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі