четвер, 11 травня 2017 00:10

Португалець пропустив три репетиції через хворобу серця

Автор: ФОТО З САЙТА www.facebook.com
  Делегація Норвегії на червоній доріжці Євробачення-2017. Троє з чотирьох учасників гурту ”Джовст” виступають у масках. У другому півфіналі виконають пісню ”Ловіть момент”
Делегація Норвегії на червоній доріжці Євробачення-2017. Троє з чотирьох учасників гурту ”Джовст” виступають у масках. У другому півфіналі виконають пісню ”Ловіть момент”

9 травня в київському Міжнародному виставковому центрі відбувся перший півфінал Євробачення-2017. За його підсумками, 10 із 18 конкурсантів пройшли до фіналу.

— Цьогорічні учасники не справляють враження народжених для сцени. Бельгійка Бланш обрала прекрасну пісню "Вогні великого міста". Та їй потрібно пройти курси акторської майстерності. Чорногорець Славко Калежич — мачо з накладною косою у водолазці-сіточці і лосинах зі стразами, не пройшов до фіналу. Він — актор, а не співак, — говорить музичний критик Ігор Панасов, 42 роки.

Португалець 27-річний Сальвадор Собрал пропустив перші три репетиції. Через хворобу серця організатори дозволили йому приїхати пізніше.

— Сальвадор Собрал єдиний співав не на основній сцені, а на невеликому майданчику в центрі фан-зони. Йому не потрібно було яскраве оформлення номера. Під час його виступу звучала кожна нота, кожне слово. Це тріумф мистецтва. Як і минулорічний виступ Джамали, — продовжує Панасов.

Баладу "Кохання для двох" португальською написала Луїза Собрал, сестра Сальвадора.

— Радий, що глядачі зрозуміли мою пісню і проголосували. Сподіваюся, після Євробачення зможу поїхати у світове турне, — каже Собрал на прес-конференції після півфіналу. Прийшов у чорному светрі з написом "Врятуйте біженців". — Цей конкурс — про музику, а не політику. А також можливість поговорити про важливі речі, які відбувають з нами. "Біженці" — це ті, хто тікає від смерті. І якщо ми — люди, то маємо допомагати одне одному.

До фіналу пройшов один із наймолодших учасників австралієць 17-річний Ісая з піснею "Ніщо не приходить легко".

— Мріяв потрапити сюди із 7 років. Моя пісня про те, що треба важко працювати, аби чогось досягти. Сьогодні я пересвідчився в цьому, — каже Ісая.

У фіналі виступлять представники Молдови, Азербайджану, Греції, Швеції, Вірменії, Польщі, Кіпру та Бельгії.

Другий півфінал відбудеться 11 травня о 22:00. На відміну від першого, українці в ньому зможуть голосувати.

Фінал пісенного конкурсу пройде 13 травня. Перемогу на Євробаченні-2017 букмекери прогнозують італійцеві Франческу Габбані.

Зараз ви читаєте новину «Португалець пропустив три репетиції через хворобу серця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі