пʼятниця, 28 грудня 2012 05:45

Пахне сумом, надією і шоколадом

 

Які книжкові новинки з'явилися у книгарнях до новорічних свят.

Збірка новел "Теплі історії до шоколаду", "Брайт стар паблішинґ"

— Тут шоколад — це не продукт, загорнутий у фольгу, а символ хорошого настрою, — каже письменниця Надія Гербіш, 25 років, зі Збаража на Тернопільщині. Її попередня збірка "Теплі історії до кави" півроку трималася в топах продажів книгарні "Є". — Історії до кави були трохи меланхолійні. Шоколадні — рокенрольніші. Тут шоколад може бути просто кольором пальта героя. Новела "Лікарняний шоколад" — про запах у лікарнях. Насправді там пахне не тільки сумом і медикаментами, а й надією — а з нею і шоколадом. Є подорожні замальовки про шоколадні міста — Сіетл, Берлін, Люблін і Лондон. Та кілька різдвяних історій.

Екологічна казка "Вертихвіст", "Грані-Т"

— Головний герой — лис-чарівник Вертихвіст, — каже київська письменниця Валентина Вздульська, 29 років. — Перед Різдвом упіймав у лісі браконьєра, який уже вантажив на кузов зрубану ялинку. Лис її оживив і деревце погналося за браконьєром. Чоловік із лісу заїхав у містечко, з переляку позбивав там стовпи, зніс вертеп на центральній площі. Потрапив до лікарні. Головна ідея — треба берегти природу. Тому назвали книжку еко-казкою. Сама ставлю на свята штучну ялинку.

Еротичний роман "П'ятдесят відтінків сірого", "Країна мрій"

65 млн примірників книжки "П'ятдесят відтінків сірого" продали у світі за рік. Роман британки Еріки Леонард Джеймс переклали українською. Описала відверті еротичні сцени між героями — студенткою і старшим бізнесменом.

— Нічого аж такого нового там не побачила, — каже київський критик Оксана Щур, 26 років. Читала мовою оригіналу. — Більше схоже на перелік технічних вправ. Сцени доволі відверті, статеві органи називаються своїми іменами. Роман переважно купують старші жінки. Через це його прозвали "порно для матусь". Нещодавно після прочитання книжки дружина одного британського банкіра подала на розлучення. Скаржилася, що чоловік нецікавий у ліжку і відмовляється виконувати її еротичні бажання.

Зараз ви читаєте новину «Пахне сумом, надією і шоколадом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі