четвер, 15 травня 2008 19:16

Розпочався Каннський кінофестиваль

14 травня у французькому місті Канни розпочався 61-й кінофестиваль. За головну нагороду — "Золоту пальмову гілку", яку переможцеві 25 травня вручатиме американський актор Роберт Де Ніро, змагатимуться 22 повнометражні стрічки. Захід відбувається на набережній Круазетт у Палаці фестивалів.

Відкрили його показом трилера "Сліпота" бразильця Фернандо Мейреллеса, 52 роки. Кінокритики вважають цю стрічку одним із фаворитів. У картині про загадкову епідемію сліпоти в невідомому сучасному місті знялися зірки Джуліанна Мур, 47 років, відома за фільмами "Дев"ять місяців" і "Парк Юрського періоду", та 61-річний Денні Ґловер, який грав у "Хижаку-2".

Закриє фестиваль картина "Так що ж трапилося?" за участі Роберта Де Ніро і Брюса Вілліса. Це екранізація мемуарів кінодіяча Арта Лінсона. У фільмі йдеться про продюсера, який ледь устигає завершити зйомки своєї стрічки і представляє її на Каннському фестивалі.

За Палацом фестивалів починається Рив"єра — десятки невеликих павільйонів, в яких поставили телевізори та кілька рядів крісел. Там показують позаконкурсні стрічки. Серед них — уперше і 10 українських. Зокрема, еротичний фільм "Сафо", знятий англійцем Робертом Кромбі, картина "Кастинг" киянина Олександра Шапіро, історичні драми "Богдан-Зіновій Хмельницький" Миколи Мащенка та "Владика Андрій" Олеся Янчука, стрічка для дітей "Прикольна казка" Романа Ширмана. Покажуть також фільм "Ілюзія страху", сценарій для якої написав віце-прем"єр Олександр Турчинов. В Україні фільм ще не презентували.

Зараз ви читаєте новину «Розпочався Каннський кінофестиваль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі