Ексклюзиви
четвер, 15 травня 2008 19:16

Розпочався Каннський кінофестиваль

14 травня у французькому місті Канни розпочався 61-й кінофестиваль. За головну нагороду — "Золоту пальмову гілку", яку переможцеві 25 травня вручатиме американський актор Роберт Де Ніро, змагатимуться 22 повнометражні стрічки. Захід відбувається на набережній Круазетт у Палаці фестивалів.

Відкрили його показом трилера "Сліпота" бразильця Фернандо Мейреллеса, 52 роки. Кінокритики вважають цю стрічку одним із фаворитів. У картині про загадкову епідемію сліпоти в невідомому сучасному місті знялися зірки Джуліанна Мур, 47 років, відома за фільмами "Дев"ять місяців" і "Парк Юрського періоду", та 61-річний Денні Ґловер, який грав у "Хижаку-2".

Закриє фестиваль картина "Так що ж трапилося?" за участі Роберта Де Ніро і Брюса Вілліса. Це екранізація мемуарів кінодіяча Арта Лінсона. У фільмі йдеться про продюсера, який ледь устигає завершити зйомки своєї стрічки і представляє її на Каннському фестивалі.

За Палацом фестивалів починається Рив"єра — десятки невеликих павільйонів, в яких поставили телевізори та кілька рядів крісел. Там показують позаконкурсні стрічки. Серед них — уперше і 10 українських. Зокрема, еротичний фільм "Сафо", знятий англійцем Робертом Кромбі, картина "Кастинг" киянина Олександра Шапіро, історичні драми "Богдан-Зіновій Хмельницький" Миколи Мащенка та "Владика Андрій" Олеся Янчука, стрічка для дітей "Прикольна казка" Романа Ширмана. Покажуть також фільм "Ілюзія страху", сценарій для якої написав віце-прем"єр Олександр Турчинов. В Україні фільм ще не презентували.

Зараз ви читаєте новину «Розпочався Каннський кінофестиваль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути