четвер, 26 квітня 2007 19:07

На Юрія Андруховича прийшов майор Мельниченко

У столичному кінотеатрі "Кінопанорама" 47-річний івано-франківський письменник Юрій Андрухович читав уривки з нової книжки "Таємниця" і співав із польським гуртом "Карбідо".

Перед входом у кінотеатр черга була більша, ніж на виставку Айвазовського та Врубеля. Квитки викупили за тиждень. Одним із перших прийшов телеведучий Юрій Макаров. Потім соліст гурту "Мертвий Півень" Михайло Барбара. Недалеко від виходу сіла донька Андруховича Софія з чоловіком Андрієм Бондарем. Непомітно до зали увійшов зять Леоніда Кучми Віктор Пінчук із  охоронцями. Він піднімається на балкон і сидить тільки перше відділення. У другому, коли Андрухович починає співати з польським гуртом "Карбідо", Пінчук підводиться і йде геть. У партері сидить екс-майор держохорони Микола Мельниченко, який зараз живе в США. Він, як і Пінчук, не спілкується з журналістами і йде після першого відділення.

Андрухович читав книжку разом із другом письменником Олександром Ірванцем, якого в своїй книжці називає Ірваном.

"ГПУ" Андрухович розповів, що наприкінці року в Польщі його вірші перекладе польською Яцек Очабло.

— Також в Україні видам диск "Самогон", — веде далі. — На ньому я під музику  "Карбідо" начитую власні вірші. Потім привеземо до Києва радіоспектакль "Катастрофа дирижабля "1999 Гільденбург". Йдеться про останній політ дирижабля "Гільденбург", твір закінчується його падінням. Під час прямого ефіру троє акторів стоять на сцені і грають 12 ролей, відтворюють шуми та музику. Навколо багато мікрофонів і химерних пристроїв, як у справжній довоєнній радіостудії. Ми граємо на імітаторах звуку — були такі штуки на радіостанціях 30-х. Театральна публіка може заплющити очі й уявити себе слухачами старого радіоспектаклю. Коли вони відкривають очі, бачать, як то все тоді робилося.

Зараз ви читаєте новину «На Юрія Андруховича прийшов майор Мельниченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі