понеділок, 13 липня 2009 17:56

Мумію Леніна показують в італійській опері

Минулої середи в оперному театрі італійського міста Сієна показали прем"єру опери "Бальзамувальник". Головною декорацією вистави є копія мумії Леніна.

Біля входу в театр стоять два актори в формі червоногвардійців і беретах із зіркою. Вони зустрічають відвідувачів і проводять їх до сцени. Там у темряві стоїть катафалк із тілом Леніна. Глядачі зацікавлено роздивляються копію мумії вождя.

— Копію робили з оригіналу італійські майстри, — каже автор опери 56-річний Джорджо Баттістеллі. — Головним критерієм була схожість. Я хотів, аби кожен із глядачів потім міг сказати, що бачив справжнього Леніна. Наш Ілліч нічим від московського не відрізняється.

За сюжетом, патологоанатому Міскіну Центральне політбюро СРСР доручає забальзамувати тіло Леніна. Лікар надто хвилюється й додає в розчин для бальзамування зайвий компонент. Тіло вождя починає розкладатися. Міскін гримується під Леніна, лягає в його труну й робить собі ін"єкцію, що перетворює його на мумію.

— Насправді існує три чи чотири мумії Леніна, — зазначає Джорджо. — Їх реставрують що півроку й по черзі виставляють у мавзолеї. Ніхто не знає, яка з них — справжня.

Зараз ви читаєте новину «Мумію Леніна показують в італійській опері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі