четвер, 25 вересня 2008 17:16

Микола Шматько виліпив Тимошенко та Ющенка

Автор: фото: УНІАН
  Скульптор Микола Шматько просить за гіпсову композицію Ющенка і Тимошенко 100 тисяч доларів
Скульптор Микола Шматько просить за гіпсову композицію Ющенка і Тимошенко 100 тисяч доларів

Луганський скульптор Микола Шматько, 65 років, зліпив із гіпсу оголеного президента Віктора Ющенка, який цілує прем"єрку Юлію Тимошенко в щоку. Роботу назвав "Поцілунок Іуди".

— Президент скривдив прем"єрку. Йому слід залишити політику, — каже Шматько. — Я можу допомогти йому залишити президентське крісло. Президент може піти в монастир чи зайнятися городом.

Прем"єрка в Шматька має зріст 160 см, а президент — заледве 100.

— Це тому, що в нього маленький рейтинг. Коли переводитиму гіпсового Ющенка в мармур, не хочу тратитися на великий блок. Це збитково, — пояснює скульптор.

Кілька місяців тому скульптор вирізав із мармуру Юлію Тимошенко. Роботу назвав "Українська Аврора". Тіло прем"єрки прикрите шаликом спереду на стегнах, на шиї — разок намиста. За цю скульптуру Шматько просив $500 тис. "Поцілунок Іуди" вирішив віддати за $100 тис. Обидві композиції митець тримає у власній галереї. Вона розташована в його приватному триповерховому особняку на околиці Луганська.

Увіковічувати в мармурі лідера "регіоналів" Віктора Януковича Микола Шматько не збирається.

— Його час ще не настав. Та й мармуру на велетенського лідера "регіоналів" не вистачить.

У галереї Миколи Шматька майже 100 композицій. За два місяці скульптор планує влаштувати виставку своїх скульптур у столичному Українському домі. Каже, для Віктора Ющенка вхід на неї буде закритим.

Зараз ви читаєте новину «Микола Шматько виліпив Тимошенко та Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі