четвер, 05 травня 2011 07:45

Лариса Руснак зіграла фіфу

Автор: фото: Тарас Подолян
  Заслужені артисти Лариса Руснак і Анатолій Гнатюк грають Невідому й Начальника вокзалу. Прем’єра вистави Олександра Білозуба ”Романс. Майстер-клас” пройшла 28 квітня
Заслужені артисти Лариса Руснак і Анатолій Гнатюк грають Невідому й Начальника вокзалу. Прем’єра вистави Олександра Білозуба ”Романс. Майстер-клас” пройшла 28 квітня

28 квітня у столичному театрі ім. Франка показали прем'єру музичної драми "Романс. Майстер-клас". 49-річний режисер Олександр Білозуб поставив її за п'єсою румунського письменника Михайла Себастіана.

— Для мене важливо показати трупу театру, яка вміє співати, — каже Білозуб.— Якщо цього не вмієш — тебе одразу видно. За фонограмою не сховаєшся, силіконом не потрусиш.

У виставі актори виконують наживо 24 українські пісні. Зокрема багато романсів.

— Це забутий жанр. Романс "Отцвели уж давно хризантемы в саду" ми переклали з російської. Його написав киянин Микола Харита. Просто в його час ніхто не писав українською.

Репетирували два місяці.

— На сцені змінюються пори року, — каже режисер. — У комп'ютері натиснув кнопку — і все. В театрі, щоб осінь перейшла в зиму, потрібно 15 чоловік. Одні піднімають завісу, другі сиплять листя.

Сюжет п'єси глядачі знають за радянським фільмом "Безіменна зірка" Михайла Козакова. В маленькому місті з'являється вишукана жінка зі столиці. Її грає 49-річна актриса Лариса Руснак. У героїню закохується місцевий учитель — Андрій Водичев.

— Мій персонаж справжня фіфа, — говорить Руснак. — У молодості грала самих хороших героїнь. Вони як сірі плями. Потім почала грати стерв, правда в кіно. Цю героїню мені шкода. Вона хотіла полетіти високо, але злякалася.

Актриса каже, що найважче було навчитися співати.

— Чотири місяці займалася вокалом. До того боялася. Переживала, що не вистачатиме дихання. Доспівалася — втратила голос. Довелося до лікаря ходити. Зараз відновлююся.

Після вистави сходами повільно спускається 90-річна Валентина Омельчук.

— Учора в Москві поховали Михайла Козакова. Вже зовсім не пам'ятаю його фільму "Безіменна зірка". 1985-го грала з Козаковим у теніс на столичному Республіканському стадіоні. Я працювала там тренером. Він був дуже гарний, не даремно мав п'ятьох дружин. А вистава мені сподобалася, бо все це пісні моєї молодості, — каже. — Моя дочка грає тут прибиральницю. Зроблю їй зауваження: прибиральниця спочатку замітає, а потім миє підлогу. Вона зіграла навпаки. Дочка казала квіти не приносити, бо на поклін вона не виходить.

Зараз ви читаєте новину «Лариса Руснак зіграла фіфу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі