пʼятниця, 30 грудня 2005 16:19

Кустуріца привіз колегу з голим задом

 

У Києві в палаці "Україна" виступав Емір Кустуріца, 50 років. Всесвітньо відомий кінорежисер... грав панк. Разом з ним приїхав гурт "Оркестр для некурців".

— До Києва Кустуріца летів 30 годин, з пересадками — повертався з Куби, — розповів "ГПУ" Юрій Гулевич, 29 років. Це прес-аташе компанії, що організувала гастролі зірки в Києві, скориставшись посередництвом однієї ізраїльської фірми. — На Кубі Емір знімав фільм про футболіста Марадону і зустрічався з Фіделем Кастро. У літаку були і його діти — Дуня, 19 років, та 20-річний Стібор. Дуня вивчає у Сорбонні історію мистецтв, а Стібор грає на ударних в "Оркестрі для некурців".

До Борисполя Костуріца прилетів опівночі. Його провели манівцями, повз пресу. У спеціально орендованій залі циганський ансамбль "Рома" з караваєм і бутлем горілки співав: "К нам приехал Кустурица дорогой...". Емір, у якому є трохи циганської крові, навіть зронив сльозу:

— Мене зустріли, як раніше партійних діячів. Це приємно.

Поселили зірку в чотиризірковому готелі на воді "Перлина Дніпра". Власник ресторану не закривав свій заклад усю ніч.

У палаці "Україна" режисерові виділили найкращу гримерку — з піаніно й душем. Перед концертом він дві години репетирував. Біля сцени походжали четверо охоронців, найнятих організаторами. Сам Кустуріца охорони не має.

Циганський ансамбль "Рома" з караваєм і бутлем горілки співав: "К нам приехал Кустурица дорогой..."

У касах квитки коштували 600 гривень. У гендлярів — дешевше:

— 70 гривень — балкон, 400 — партер, — пропонував хлопець у спортивній шапці, натягнутій низько на брови.

Вільних місць у залі не було. У проході стояли троє студентів-філологів у циганському одязі, з прив"язаним до вудки сербським прапором.

— Кілька місяців збирали стипендію, — зізналися 18-річна Даша, 20-річний Слава та 19-річний Вадим.

У першому ряду сидів нардеп і поет Іван Драч.

Кустуріца, який грає на бас-гітарі, вийшов на сцену в білій сорочці, бежевих штанях, простоволосий. За ним вибіг вокаліст Ненад Янкович у спортивках. Скрипаль Дежан Спаравало виступав у суддівській мантії та брудній перуці.

— Здравствуйтє, таваріщі, гаспада, — привітав публіку Кустуріца.

Його колега Нелло обливався мінералкою, а пластикові пляшки викидав у партер. Під час пісні "Чи Ромео був справді придурком" він витягнув на сцену розгублену глядачку, яка мало не плакала. Музиканти впали перед нею на коліна, а згодом покликали ще кількох дівчат. Нелло повільно скинув із себе сорочку. Фанатки теж роздяглися — до пояса. На завершення Нелло зняв штани і показав публіці голий, мокрий від поту зад.

Кустуріца має ще два виступи — у Львові та Одесі. А в Києві в кінотеатрі "Жовтень" триває фестиваль його фільмів "Диво Еміра Кустуріци". Там можна подивитися "Андеграунд" — стрічку, яка взяла "Золоту пальмову гілку" в Канні.

Зараз ви читаєте новину «Кустуріца привіз колегу з голим задом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі